Meny

Help to help

25 april 2019

Snart bär det av till Tanzania! Vi är 16 laddade och pirriga 4good tjejer som ska förverkliga drömmen om att bestiga världens högsta fristående berg Kilimanjaro! Eftersom 4good brinner för att inspirera och peppa tjejer att förverkliga sina drömmar vill vi i samband med vår resa passa att hjälpa unga kvinnor i Tanzania att förverkliga sina drömmar.

Vi tror på själv till självhjälp och blev därför extra glada när vi hittade Help to Help som bygger på att du bidrar till stöd och pengar till att utbilda unga kvinnor på plats, så att hjälpen finns kvar i landet på lång sikt!

Vår förhopping är att vi tillsammans kan hjälpa flera unga kvinnor att börja sin utbildning och att du vill vara med att bidra! En termins studier kostar i snitt 3750 kr, ett läsår kostar med andra ord ca 7500 kr för studier på ett universitet i Tanzania. En utbildning är i 3-5 år lång beroende på om man studerar till lärare, ingenjör eller ex. läkare. 

Hur bidrar jag? 

Vi är så glada och stolta över att samarbeta med Help to Help och vi hoppas att vi kan göra skillnad för unga kvinnor i Tanzania! Bidra med valfri summa genom att swisha till Swish: 123 900-5406 eller betala in på BankGiro: 900-5406. Märk betalningen med "4good". 

P.S Läs mer om Help to Help här 

Det finns dubbelt så många läkare enbart på Karolinska sjukhuset som i hela Tanzania, och det på en befolkning av 57 miljoner människor. För att länder som Tanzania ska förändras räcker det inte med kortsiktiga volontärinsatser. Help to Help grundades av Malin Cronqvist som en reaktion på förskingrings-skandaler, brist på transparens och långsiktighet i biståndssektorn.

Under en volontärresa i Tanzania 2010 insåg Malin att många av de insatser som görs är kortsiktiga och sällan bidrar till långsiktigt effekt. Detta lade grunden till Help to Helps koncept som har rönt stor uppmärksamhet som ett digital, transparent och långsiktigt hållbart alternativ till traditionell välgörenhet. Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Vill du vara en del av 4good? Signa upp dig kostnadsfritt för vårt nyhetsbrev och få inbjudningar, pepp och inspiration!