Meny

Help to Help

25 april 2019

Snart bär det av till Tanzania! Vi är 16 laddade och lite pirriga 4good tjejer som ska förverkliga drömmen om att bestiga världens högsta fristående berg Kilimanjaro! Eftersom 4good brinner för att inspirera och peppa tjejer att förverkliga sina drömmar vill vi i samband med vår resa passa att hjälpa unga kvinnor i Tanzania att förverkliga sina drömmar.

Vi tror på själv till självhjälp och blev därför extra glada när vi hittade Help to help som bygger på att du bidrar till stöd och pengar till att utbilda unga kvinnor på plats, så att hjälpen finns kvar i landet på lång sikt!

Vår förhopping är att vi tillsammans kan hjälpa flera unga kvinnor på plats att börja sin utbildning och att du vill vara med att bidra! En termins studier kostar i snitt 3750 kr, ett läsår kostar med andra ord ca 7500 kr för studier på ett universitet i Tanzania. En utbildning är i 3-5 år lång beroende på om man studerar till lärare, ingenjör eller ex. läkare. 

Hur bidrar jag? 

Bidra med valfri summa genom att swisha till nummer : 123 900-5406 eller betala in på BankGiro: 900-5406. Märk betalningen med "4good". 

Om Help to help 

Help to help är svensk stiftelse som genom crowdfunding från privatpersoner och partnerskap med företag finansierar högskoleutbildning för lovande men finansiellt behövande ungdomar i Östafrika, ungdomar med ambitioner att förändra både sitt eget liv, sitt samhälle och världen. Help to helps filosofi bygger på att utbildning är det hållbara sättet att möjliggöra positiv förändring. 

Help to helps koncept har fått stor uppmärksamhet som ett digital, transparent och långsiktigt hållbart alternativ till traditionell välgörenhet. Help to Help och grundaren Malin Cronqvist  har bl.a. prisats som Årets Framtidslöfte, Årets Nytänkare och Årets Hållbarhetstalang. Vi är så glada och stolta över att samarbeta med Help to Help och vi hoppas att vi kan göra skillnad för unga kvinnor i Tanzania! 

Läs mer om Help to Help här 
 

Nästa artikel

7A

4 april 2019