Meny

Så nätverkar du bäst!

Att nätverka är att bygga både relationer och ditt personliga varumärke. Fokus ska vara på vad du kan kan bidra med istället för att fokusera på vad du själv kan få. Här kommer några snabba tips från Carina & Marie som driver 4good, Sveriges största kvinnliga inspirationsnätverk.

Såklart kommer du att lära dig mer om nätverkande som medlem i 4good Business Network! 

  1. Nätverka medvetet! Genom att du blir mer medveten om varför du nätverkar och vad du vill uppnå så är det enklare att nätverka utanför din komfortzon.

  2. Ha ett öppet sinne! Se möjligheterna, ditt nätverk finns inte bara på jobbet utan var nyfiken även hos frisören, på barnens fotbollsträning eller hos din släkting.

  3. Var generös bli en match maker! Fokus är att du ska ge mer än du tar. Så koppla ihop, rekommendera och hjälp till! Du kommer få tillbaka på ett eller annat sätt.

  4. Be om hjälp! Ta ansvar för ditt eget nätverkande, det kommer inte komma till dig. Var inte för stolt för att be om hjälp! Det värsta som kan hända är att du får ett nej.

  5. SAY IT! Uttala högt till andra vad du vill ha, vad du drömmer om och behöver. Hur ska någon annars kunna hjälpa dig?

  6. Visa din passion! Om du visar mer av dig själv blir du mer intressant. Så visa vad du brinner för och älskar! Då har andra lättare att relatera till dig, så våga vara äkta.