Meny
4good Mountain Camp Kilimanjaro 2020 Boka drömresan till Kilimanjaro

DAG 1 [ FLYG TILL TANZANIA ]

Vi flyger tidigt på morgon från Sverige via Amsterdam. Vi kommer fram till Kilimanjaro flygplats på kvällen där vi blir välkomnade av vår lokalguide och körs direkt till fina Hotel Aishi, som ligger vackert på sluttningen av Kilimanjaro. Här checkar vi in och äter vår första gemensamma middag.

DAG 2 [ MATERUNI WATERFALL ]

Acklimatiseringsdag. Efter frukosten tar vi vår buss en bit och vandrar upp till ett vackert vattenfall med smältvatten från Kilimanjaros toppglaciärer. På eftermiddagen besöker vi marknaden i byn Moshi och har genomgång inför bestigningen och förberedelser av den personliga utrustningen.

DAG 3 [ MACHAME CAMP, 3 018 M Ö.H. ]

Efter en tidig frukost åker vi buss till Machame Gate, på 1 800 m ö.h. Vandringen går sakta uppför genom tät och vacker regnskog. Sikten vidgas först när vi når Machamelägret på drygt 3 000 m ö.h. Dagens vandring tar runt sju timmar i lugnt tempo. Vi stannar ofta för att fotografera och fylla på vätska.

DAG 4 [ SHIRAPLATÅN, 3 840 M Ö.H. ]

Nästa etapp leder brant upp till Shiraplatån samtidigt som vi lämnar regnskogen bakom oss. Stigningen denna dag är cirka 800 höjdmeter och bergets högsta del skymtar i blickfånget. Etappmålet efter fem till sju timmars vandring är Shiralägret som ligger på 3 840 m ö.h.

DAG 5 [ GREAT BARRANCO, 3 860 M Ö.H. ]

Vi vandrar i riktning mot toppen och når 4 600 m ö.h. Luften börjar verkligen kännas tunn vid denna höjd, men snart bär det av nedåt igen. Vi vandrar 700 höjdmeter ner till dalen Great Barranco, vilket är mycket positivt ur acklimatiseringssynpunkt. Natten tillbringas på 3 860 m ö.h.

DAG 6 [ KARANGA CAMP, 3 960 M Ö.H. ]

Vandringen börjar uppför Barranco Wall och fortsätter vidare under Kibos isfält. Vi går ner i Karangadalen och tar sedan en sista brant upp till lägerplatsen Karanga Camp på 3 960 m ö.h. Den ligger på sluttningarna mot staden Moshi och vid klart väder kan vi se hela vägen ner till djungeln och Tanzanias slätter.

DAG 7 [ BARAFU CAMP, 4 600 M Ö.H. ]

Denna dag börjar vi med att gå genom en stenöken med spännande formationer. Vägen bjuder på både branter, gröna oaser och nedförsbackar. Vi anländer i tid för lunch till Barafulägret som ligger på 4 600 m ö.h. och är baslägret före toppattacken. Vi äter sedan en tidig middag eftersom vi ska gå upp innan midnatt. Detta är en relativt kort dag, vilket är bra inför toppattacken.

DAG 8 [ KILIMANJAROS TOPP, 5 895 M Ö.H. ]

Strax innan midnatt gör vi oss redo med pannlamporna för att ta oss den sista biten upp mot toppen. Leden sicksackar sig uppför till Stella Point på kraterkanten. Nu är det endast 140 höjdmeter kvar tills vi står på toppen och beundrar soluppgången. Det är bland de vackraste vyer man kan se. Vi tar förstås de obligatoriska toppfotona innan vi vänder nedåt igen. Väl nere i baslägret och efter några timmars vila, bär det av ner till Mwekalägret där vi firar med en god natts sömn.

DAG 9 [ HOTEL AISHI ]

Den sista vandringsdagen går genom tät regnskog med fantastisk grönska. Väl nere vid bergets fot åker vi tillbaka till vackra Hotel Aishi, där vi tar ett välförtjänt dopp i poolen och avslutar kvällen med bubbel, diplomutdelning och en god middag.

DAG 10 [ SAFARI I ARUSHA NATIONALPARK OCH HEMRESA ]

Efter en skön sovmorgon beger vi oss vid 10-tiden till African View Lodge. Här äter vi en god lunch innan vi beger oss ut på en spännande dagsafari i Arusha nationalpark tillsammans med kunniga lokala safariguider i privata safarijeepar. Parken har en vacker natur. Här finns vidsträckta akaciasavanner, sodasjöarna Momella Lakes och Tanzanias näst högsta berg, Mount Meru. De djur man har möjlighet att skåda under en safari här är apor, zebror, giraffer, vattenbockar, bufflar och om vi har tur, leopard. Här finns också ett rikt fågelliv med rosa flamingos och över 400 andra fågelarter. Vid 17-tiden beger vi oss därefter ut till flygplatsen för gemensam middag innan vi kliver på flyget hem till Sverige.

DAG 11 [ ANKOMST SVERIGE ]

Vid lunchtid landar vi i Sverige med minnena av ett stort äventyr i ryggsäcken.