Meny
4good Mountain Camp Kilimanjaro 2020 BOKA DRÖMRESAN TILL KILIMANJARO!

1. LÅNG OCH GEDIGEN ERFARENHET AV BERGSBESTIGNINGAR

Expeditionsresor drivs av Sveriges främsta äventyrare och guider Ola Skinnarmo och Jonas Sundquist, båda med lång erfarenhet av att arrangera och genomföra expeditioner. Alla deras guider har stor erfarenhet och har genomfört egna expeditioner till t.ex. Mt. Everest samt Nord- och Sydpolen.

De vet vikten av att dubbelkolla alla de hundratals detaljer som gör bestigningen optimerad, säker och rolig. Ingenting lämnas åt slumpen. Detta är verkligen av största vikt så att du har maximala förutsättningar för att nå toppen av Afrikas högsta berg. Expeditionsresor har under många år bestigit Kilimanjaro med svenska grupper.

.

2. ALLTID TVÅ ERFARNA SVENSKA GUIDER OCH SMÅ GRUPPER

Kilimanjarobestigningar leds alltid av två erfarna svenska guider från Expeditionsresor samt nio certifierade och erfarna lokala guider. Med både svenska och lokala guider bestigningen säker, givande och rolig. Fördelen med att ha tvåsvenska guider är att även om en guide eventuellt måste gå ner med någon deltagare finns det alltid en svensk guide kvar att leda resten av gruppen. Det är också betydligt större chans att upptäcka om någon börjar få symptom på höjdsjuka när två guider kan hjälpas åt att vara uppmärksamma och när gruppen är liten. Expeditionsresor har alltid ett max antal på 18 personer på våra Kilimanjarobestigningar. Det gör både säkerheten och servicen bättre!

3. SÄKERHETEN ÄR PRIO ETT

Alla guider är utbildade i första hjälpen på hög höjd och har stor rutin i att upptäcka och behandla eventuell höjdsjuka samt i att förebygga och behandla eventuella skador. Varje morgon och kväll, och ibland ännu fler gånger, genomförs hälsokontroller på alla deltagare för att kontrollera hur acklimatiseringen fortskrider och för att förebygga problem. På alla bestigningar har Expeditionsresor med sig mediciner och syrgas för medicinskt bruk samt så kallad ”tryckbag”, Gamow bag. De har även med sig satellittelefon och läkaren Johan Holmgren, som är Svenska Klätterförbundets sakkunnige i höghöjdsmedicin är anträffbar på telefon för konsultation 24/7. Skulle du mot förmodan av någon anledning behöva avbryta din bestigning får du alltid professionell hjälp med att gå ner från berget på det snabbaste och säkraste sättet. Skulle du behöva uppsöka sjukvård blir du körd till en läkare där vi har VIP-behandling. Detta behövs mycket sällan, men är givetvis en extra säkerhet

4. BÄSTA RUTTEN OCH EXTRA ACKLIMATISERING

För att lyckas bestiga Kilimanjaro är det viktigt att du tar tid på dig. Därför har vi en extra acklimatiseringsdag där vi hinner landa i Afrika innan själva vandringen på  berget. Den har visat sig vara både uppskattad och nyttig. Dessutom har vi valt att vandra upp på toppen via Machameleden, även kallad för ”Whiskeyrutten”. Men i stället för att som några av våra konkurrenter endast göra den på 6 dagar har vi inkluderat en extra acklimatiseringsdag längs leden. Detta gör vår bestigning lite mer kostsam, men fördelarna är enorma! Denna extra dag optimerar inte bara dina förutsättningar för att nå toppen, utan gör dessutom att du kan må bra när du väl står där uppe på Afrikas högsta topp och njuter av utsikten.

 

5. FÖRBEREDANDE TRÄNINGSDAG OCH EXPERTHJÄLP

Goda förberedelser är A och O för att lyckas nå toppen. Innan varje Kilimanjarobestigning har vi en kostnadsfri informations – och träningsdag i Sverige för alla deltagare i gruppen. Denna dag har visat sig vara både mycket uppskattad och viktig. Förutom att träffa och lära känna de svenska guiderna och de andra deltagarna har du även möjlighet att ställa alla frågor, gå igenom resan och hur dagarna på berget ser ut, utrustningen samt genomföra ett träningspass tillsammans i det fria. Givetvis får du en detaljerad utrustningslista, ett gediget informationsmaterial och träningsprogram när du reser med oss. 

6. GOD MAT OCH HYGIEN

Våra deltagare blir alltid positivt överraskade över hur bra maten på våra Kilimanjarobestigningar är! Kockarna jobbar stenhårt och är riktigt skickliga. Både till lunch och middag serveras trerätters med färska och läckra ingredienser. Vårt stora och rymliga mattält sätter vi upp både till lunch och middag så du får maximal chans till återhämtning. Soppa till förrätt, näringsrik och god varmrätt och färsk frukt till dessert. Maten är optimerad för att ge näring och fungera bra på hög höjd. De flesta av ingredienserna är lokala, men det som inte finns att uppbringa i Tanzania tar vi med hemifrån Sverige. Har du någon typ av allergi eller är vegan/vegetarian löser vi givetvis även detta! Under Kilimanjarobestigningen har vi dessutom våra egna toalettält och toaletter så hygienen förblir optimal, vilket också är en viktig faktor för att lyckas nå toppen och må bra.

7. VI BRYR OSS OM VÅRT BERGSTEAM

En förutsättning för att man ska kunna bestiga Kilimanjaro är att man tar hjälp av bärare för att få upp utrustning, mat, tält, toaletter, m.m. på berget. Med stor sannolikhet kommer du bli god vän med dessa fantastiska människor som hjälper oss och som verkligen älskar och är stolta över sitt jobb.

Vår lokala samarbetspartner som vi under alla år har jobbat med är medlem i KIATO som garanterar att alla bärare får rätt lön och inte bär mer utrustning än vad som är bra. För oss är det självklart att alla som deltar i en expeditionsresa ska må bra och ha det bra!

8. BÄSTA UTRUSTNINGEN OCH GRATIS LÅN

Alla detaljer är viktiga, framförallt utrustningen på berget. När du bestiger Kilimanjaro med Expeditionsresor kan du känna dig trygg i att vi har den bästa utrustningen som går att uppbringa. Några exempel är: Rymligt mattält som är specialbeställt från Nepal. Samma som de som används i Everest Base Camp. Högkvalitativa tremannatält som ni sover två och två i samt ett vattensystem som alltid ger er tillgång till renat rinnande vatten.
Alla deltagare får dessutom låna de bästa sovsäckarna från Haglöfs, fantastiskt sköna 9 cm tjocka, liggunderlag från Exped, sovsäckslakan, 132 liters duffel bag från NorthFace samt rejäl värmejacka gratis från oss. På detta sätt slipper du investera i dyra prylar och sparar cirka 10 000 kronor.

9. VI ÄLSKAR ATT ÖVERRASKA!

Expeditionsresor älskar kräsna kunder och vi strävar alltid efter att överträffa dina förväntningar. Under expeditionen älskar vi att ge våra kunder små, men mycket uppskattade överraskningar. En kanelgiffel, en bit Marabou mjölkchoklad, ett glas energirik och varm blåbärssoppa är bara några av de ”överraskningar” vi levererar på stigen.

En annan mycket uppskattad gåva är bilderna från bestigningen. Våra guider gillar att fotografera och de är bra på det! Bilderna från din tur får du på ett USB-minne från oss när du kommer hem. Dessutom sätter vi ihop de bästa bilderna och dagbokstexten till en stor och fin fotodagbok med hårdpärm i formatet 28 x 35 cm.

10. SAFARI INKLUDERAD

Vi vill gärna visa dig lite mer av fantastiska Tanzania innan vi flyger hem till Sverige. Därför inkluderar vi en spännande dagsafari sista dagen på vår expeditionsresa! Efter en skön sovmorgon och en god frukost ger vi oss ut på ännu ett äventyr. Med Kilimanjaro som majestätisk bakgrund besöker vi Arusha nationalpark i privat grupp tillsammans med kunnig safariguide. Denna park är känd för sitt rika djurliv och vackra natur. Under vår safari har du möjlighet att se bland annat; zebror, giraffer, apor, vattenbockar, bufflar och om vi har tur, leoparder. Parken är även känd för sin sodasjö där tusentals flamingos häckar. Utöver rosa flamingos har det skådats över 400 andra fågelarter här.