Meny
4good Business Talks

Fyll på med kunskap & nytänk varje månad!

Bli MEDLEM HÄR!

Fyll på med kunskap och nytänk i våra 4good Business Talks! 

Som medlem i 4good Business Network får du varje månad bästa starten på morgonen i en digital energirik morgonföreläsning med en noga utvald specialinbjuden VIP-gäst. Håll dig uppdaterad, möt nytänkare som inspirerar och delar med sig av kunskap inom sitt område! Vill du så hänger du kvar och nätverkar efteråt med andra medlemmar. Alla 4good Business Talks genomförs på Zoom och som medlem har du tillgång till alla 4good Business Talks att titta på i efterhand när det passar dig och oavsett när du blivit medlem i nätverket. 

4good Business Talks - 1 december 2020 kl 8:30-9:30
LINDA HAMMARSTRAND - SÅ BYGGER DU EN VINNANDE OCH FRAMGÅNGSRIK KULTUR!

Nu blir det en energifylld morgonföreläsning med konkreta verktyg tillsammans med Linda Hammarstrand! Som Director of Passion på Clarion Hotels var Linda Hammarstrand ansvarig för företagskulturen och för att göra Clarion Hotel till Nordens mest attraktiva arbetsgivare. Kultur är enlig Linda nyckeln till framgång. Hon liknar organisationer likt en stor stafett där varje medarbetare har huvudrollen och ansvaret på sin sträcka och berättar om hur du kan skapa en högpresterande företagskultur där värdegrunden kopplas till resultatet. 

 

 

4good Business Talks - 19 januari kl 08:30-09:30
MALCOLM LARRI - THE ART OF PITCHING IDEAS!

In the modern business world ideas are the engine of change and innovation. But most people have no training on how to communicate their ideas and most importantly, pitch Ideas effectively to get buy in.
In this session Leadership & Culture consultant Malcolm Larri will give you a simple and easy to use framework on how to pitch ideas quickly and successfully, to increase your influence and results. The Session will be in English.

4good Business Talks - 17 februari kl 08:30-09:15
TRINE GRÖNLUND – SÅ SKAPAR DU ETT HÅLLBART ARBETSLIV

Hur får man energin att räcka hela vägen? Hur kommer man åt sitt bästa jag i alla lägen...även de som utmanar? Hur tränar jag upp mina fokusmuskler för att få mera gjort, med mindre ansträngning och bättre kvalitet? Trine Grönlund driver de mentala gymmen ”Innergi” i Lund och Malmö. I 4good Business Talks berättar hon hur man med forskningsbaserade verktyg kan uppgradera sitt mentala operativsystem för att stå mentalt starkare i vardagen. Under 4good Business Talks så kommer du att lära dig hitta ett nytt mindset som bygger upp din inre styrka, hjälper dig jobba hjärnsmart och säkrar din mentala hållbarhet. Trine vill genom sitt  arbete bidra till ett mer humant och hållbart arbetsliv…och därmed en värld med fler engagerade, glada och medvetna medmänniskor och medarbetare. Genom sin metod har hon tillsammans med 300 ledare och medarbetare från 40 olika företag utforskat vägen till en roligare och mer mentalt hållbar vardag. En win-win-win för samhälle, näringsliv och individ. 

4good Business Talks - 16 mars kl 08:30-09:30
MATTIAS RIBBING - HUR KAN JAG TILLGODOSE MIG LÄRANDE MER EFFEKTIVT! 

Mattias vill genom sitt Business Talks inspirera oss att försöka bli den bästa version av oss själva genom att dela med sig om vad den senaste forskningen säger om lärande och utveckling med fokus på hjärnan. Lärandet har fått en central roll i vårt jobbliv och vi vet att det ibland kan kännas svårt att ta in mer. Hur mycket kapacitet har vår hjärnan egentligen? Han har under lång tid utforskat hjärnans roll i hur man når mätbara framsteg både i arbetslivet och till vardags. Mattias har fler gånger i rad blivit svensk mästare i minne och vunnit internationella priser. Men så har det inte alltid varit. I åratal har han tränat sin hjärna att uppnå det mästarminnet har nu. Minnet är precis som fysisk kondition. Ju mer man tränar desto bättre blir man.

Våra tidigare experter i 4good Business Talks

Alla våra 4good Business Talks spelas in och kan ses i vår community för alla våra medlemmar. Så ta del du också, av den kunskap och inspiration som våra experter ger oss.

4good Business Talks - 19 november 2020 kl 08:30-09:30
LIV SANDBERG - KVINNLIGT LEDARSKAP & VISUAL WRITING

Liv Sandberg är Head of Agency på Facebook Sverige och i 4good Business Talks delar hon med sig av sina tankar kring kvinnligt ledarskap och hur just Visual Vision Writing förändrat henns liv! Visual vision writing är ett sätt att visualisera och tydliggöra DIN vision om hur du vill att ditt liv (båda privat och på jobbet) ska se ut. "För mig har det inneburit att jag lättare kan prioritera, skala av och finna mening och att jag hittat tillbaka till min passion i livet. Det är också en ledstjärna i hur jag vill vara som ledare och hur vi maxar våra resultat på jobbet" säger Liv.

4good Business Talks - 16 oktober 2020 kl 08:30-09:15
ANNE ÅRNEBY - INTRAPRENÖREN - FRAMTIDENS HJÄLTE?

Hon jobbat som intraprenör i 25 år har genom åren haft flera ledande roller inom kommunikation och affärsutveckling och är i dag VD och koncernchef för Nordic Morning Group. I dag är entreprenörer vår tids rockstjärnor. Men det finns också en annan skara som gör minst lika spännande resor. De verkar inifrån, förändrar, innoverar och skakar nytt liv i bolag och organisationer. Vad är egentligen skillnaden mellan en intraprenör och en entreprenör? Och varför är den ena så högt ansedd och den andra knappt känd? Den digitala transformationen sätter fingret på att förändring är det som de flesta bolag behöver för att inte halka efter, eller helt enkelt försvinna. Hur skapar vi möjligheter till förändring och hur tänker en intraprenör?

4good Business Talks - 10 september kl 08:30-09:15
BEATA WICKBOM - DIGITAL FRAMTIDSSPANING

Hur kan vi förstå vad digitalisering, innovation och digital kommunikation kommer innebära i allt vi gör framöver? Begrepp som AI, machine learning och algoritmer möter oss allt oftare. Beata Wickbom förklarar på ett pedagogiskt och lättförståeligt sätt vad vi står inför och tar oss på en digital framtidsspaning och beskriver hur vi kommer att leva, arbeta, lära och umgås i framtiden. Beata Wickbom blev utsedd till Årets Talare - moderator 2019 och är föreläsare och expert inom digitalisering, innovation och digital kommunikation.  

4good Business Talks - 26 augusti kl 08:30-09:15
ANN HELLENIUS - FRAMTIDENS LEDARSKAP!

Vilka egenskaper och förmågor behöver för att bli framgångsrik som ledare - både av dig själv och andra, nu och i framtiden? Möt mångfalt prisbelönta ledaren Ann Hellenius som är rådgivare i regeringens digitaliseringråd och tidigare CIO på Scandic Hotels. Hon är aktuell med boken ”Alltid relevant” - om hur du leder dig själv och andra i en snabbrörlig värld. Om att vara autentisk med en stark värdegrund, om microlärande och hur du förblir en hållbar ledare.