Meny

Spaningslunch mars 2019

7 mars 2019

Om du är medlem i 4good Business Network bjuds du regelbundet in till våra så kallade spaningsluncher. Ett koncept som bygger på att du delar med dig av en spaning, helt kravlöst. En spaning kan vara något som du under en tid lagt märke till, något som du är nyfiken på, det kan vara en trend, en stämning eller något som just du funderat mycket på under en tid. Det gäller att alla får komma till tals och att en person runt bordet håller i tiden och taktpinne så att alla hinner med att dela sin spaning.

Igår var det dags för mars månads spaningslunch! Vilken uppslutning av Networking Queens. Vi var 57 tjejer som sågs på YUC LatAsian i Mood District. Yuc LatAsian bjöd som vanligt på fantastisk lokal och underbar mat. Tack till alla härliga, smarta och generösa kvinnor som är medlemmar i 4good Business Network och som delade med sig av sina intressanta spaningar idag.

Vi diskuterade bland annat det personliga varumärket, det som du som person står för. Vi pratade om att det kan vara lite tuffare, åtminstone känslomässigt, att marknadsföra sig själv. Hur gör man? Hur börjar man? Vi var överens om att det är viktigt att ha en pitch kring sig själv och vad man har att erbjuda. Ett förslag kring hur man kan marknadföra sig själv i sociala medier var att utgå från vad man brinner för och skapa sin story kring det. Vi pratade också om vikten att ge mer än vad man får. Så var generös med tips i Sociala medier!

En spaning handlade om frågan om det skulle kunna vara så att man redan i anställningsfasen kan bli bedömd kring hur man tar hand om sin hälsa, allt från hur man sköter sin sömn till om man tränar eller inte. Kommer arbetsgivaren i framtiden lägga större vikt vid att man som anställd eller potentiell anställd tar hand om sin hälsa? Idag är det många av de moderna företagen som ser till att det finns utrymme för den anställde att ta hand om sig i arbetslivet för att hjälpa dig att få en hållbar karriär. - Men skulle det kunna vara så att man kommer att prioritera människor som uppenbart tar hand om sin hälsa redan innan man anställer? Och är det i så fall ok? Inga självklara svar på denna svåra fråga.

En spaning handlade om det mycket aktuella ämnet flygskam. Är det verkligen juste att lägga så mycket skam på privatresnären när det kanske är affärsresenären som är den är den största boven? En av våra medlemmar som jobbar med hållbarhet och kommunikation pitchade en strålande idé om hur man skulle kunna motivera företag PR-mässigt att flyga mindre. Vi avslöjar inte idéen här, utan hoppas att vi kommer få se den här grymma idéen flyga live framöver! Lycka till Helen!

Spaningslunchen är en inspirationspåfyllning och ett värdefullt tillfälle då vi knyter kontakten närmre med varandra. Det uppstår idéer, samarbeten och affärer. Vi delar kunskap och kontakter och hjälper varandra på alla möjliga sätt. På spaningsluncherna ses alla pågående grupper, det vill säga gruppen som startade i februari (grupp 9) och grupp 8 som startade i höstas, samt Stay Connected som är vårt påbyggnadsprogram där du har möjlighet att gå med i efter du har genomfört ditt första år.

Så här kommenterade en av våra medlemmar efter spaningslunchen: "Tack för en fantastisk "spanings lunch". Vilket gäng. Intressanta samtal och diskussioner kring vårt bord och fascinerande var att nästan alla spaningar berörde samma punkt. Jag är otroligt glad för att jag gått med i 4good business network. NU börjar jag äntligen förstå vad nätverkande är på "riktigt"." och en annan medlem skrev "Är SÅ tacksam och glad över att få möjligheten till att äta lunch med dessa smarta, glada och roliga gänget! Vi pratade om allt från välgörenhet till hälsa och alla kulturella skillnader där emellan. Tack för att ni finns och tack för att ni delade med er av era ”spaningar” idag! Längtar redan till nästa gång."

Underbart! Vi ses i april igen för nästa spaningslunch!

- Är du nyfiken på 4good Business Network? Hör av dig till 4goods Business Network Manager på för mer info.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Vill du vara en del av 4good? Signa upp dig kostnadsfritt för vårt nyhetsbrev och få inbjudningar, pepp och inspiration!