Meny

Spaningslunch februari 2019

7 februari 2019

Om du är medlem i 4good Business Network bjuds du regelbundet in till våra så kallade spaningsluncher. Ett koncept som bygger på att du delar med dig av en spaning, helt kravlöst. En spaning kan vara något som du under en tid lagt märke till, något som du är nyfiken på, det kan vara en trend, en stämning eller något som just du funderat mycket på under en tid. Det gäller att alla får komma till tals och att en person runt bordet håller i tiden och taktpinne så att alla hinner med att dela sin spaning.

Vilken spaningslunch vi hade igår! Vilken uppslutning. Igår var vi 50 tjejer som sågs på YUC LatAsian i Mood District. Underbar lokal och fantastiskt god mat. Tack till alla härliga, smarta och generösa kvinnor i 4good Business Network som delade med sig av sina spaningar.

Denna gång har det bland annat spanats om det faktum att vegetarisk mat blir allt mer populärt och kring de olika drivkrafterna bakom detta, såsom miljö och hälsa. Det diskuterades också om detta i större utsträckning är ett storstadsfenomen eller inte.

Det spanandes även om Machokultur och kring att det finns forskning som tyder på att man även i de yrken som tidigare definierats som traditionellt mansdominerande yrken börjar värdera mjukare värden som emotionell styrka och teamarbete. Vi pratade vidare om just feminina värderingar och egenskaper kontra manliga värderingar och egenskaper och om att som så mycket annat så är det balans som gäller, varje individ behöver ha både manligt och kvinnligt och i sig, precis som yin och yang.

Vi spanade om framtidens arbetsplatser, om co-workingspaces och aktivitetsbaserade kontor. Hur detta skapar kreativitet och främjar den sociala biten. Men också om vikten av självledarskap i framtidens arbetsmiljö och arbetsgivarens roll i att få individen att kunna skilja på arbetstid och fritid.

Vi spanade om att man i staden Cascais i Portugal har utvecklat en app för att uppmana medborgarna till ett gott och deltagande medborgarskap, för att skapa gemenskap, förbättra miljön och få medborgarna att ta mer socialt ansvar. I appen kan stadens invånare tjäna poäng när de gör olika handlingar som tex återvinning, volontärarbete och när man använder kommunala färdmedel. Poängen kan sedan användas till olika tjänster inom staden som t ex entréavgift på museum och plats på guidade turer eller andra kulturella upplevelser. Vilket spännande initiativ. Undrar om vi kommer att få se något liknande här i Sverige?

Spaningslunchen är en riktig energi- och inspirationskick och ett värdefullt tillfälle då vi i nätverket får möjlighet att komma varandra lite närmare. På spaningsluncherna ses alla pågående grupper, det vill säga denna gång nya gruppen (grupp 9) som har sin första nätverkskväll på måndag och grupp 8 som startade i höstas, samt Stay Connected som är vårt påbyggnadsprogram när du har möjlighet att gå med i efter du har genomfört ditt första år.

Vi ses igen för ny spaningslunch i mars!

 

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Vill du vara en del av 4good? Signa upp dig kostnadsfritt för vårt nyhetsbrev och få inbjudningar, pepp och inspiration!