Meny

Spaningslunch September

13 september 2018

Är du medlem i 4good Business Network bjuds du kontinuerligt in till våra så kallade spaningsfrukostar eller spaningsluncher. Ett koncept som bygger på att du delar med dig av en spaning, helt kravlöst. En spaning kan vara något som du under en tid lagt märke till, något som du är nyfiken på, det kan vara en trend, en stämning eller något som just du funderat mycket på under en tid. Det gäller att alla får komma till tals och att en person runt bordet håller i tiden och taktpinne så att alla hinner med att dela sin spaning.

Tack till alla härliga tjejer som deltog i dagens spaningslunch på Penny & Bill på GT30. Nya spännande kontakter har knutits och ett gäng har redan bokat en ny lunch att ses utanför våra träffar. Härligt att höra!

Det har spanats kring att tempot i Stockholm är lite högre än på många ställen ute i landet, men att det också kommer väldigt mycket positiv energi ur det. Bland annat att människor vågar göra förändringar oftare i Stockholm än ute i landet eftersom det upplevs mer accepterat.

Vi har pratat om jämställdhet och om sjukskrivningar av utbrändhet. Att en av våra medlemmar upplever att den stress som man tidigare mest såg hos kvinnor också dyker upp i samtal med män och upplever att killar numera också känner press i en högre nivå kring barnens matsäck och gympapåse. Diskussionen mynnade ut i flera intressanta vinklar som det så ofta göra när man pratar om jämställdhet.

Vi har också fått höra om hur företag i framtiden troligen kommer att behöva presentera hela produktionsledet enklare och tydligare direkt vid köp, för att kunden ska kunna vara säker på att man köper en produkt som man kan stå för. Hur tror man då att detta kommer lösas? Eventuellt genom att det finns en QR-kod direkt på produkten. Spännande. Vi får se vad som händer!

En givande och inspirerande lunch med spännande samtal. Vi ser fram emot nästa!

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Vill du vara en del av 4good? Signa upp dig kostnadsfritt för vårt nyhetsbrev och få inbjudningar, pepp och inspiration!