Meny

Potentialen med meditation

19 oktober 2017

Förra veckan talade jag om potentialen med meditation och vikten av att lyssna till sina känslor på en anordnad frukost här i huset där vi sitter, GT30. Mina reflektioner från detta stärker det jag redan bevittnat, att vi är många som har en längtan efter att skapa ökad balans, medvetenhet och ett tydligare inre ledarskap.

I ett samhälle och i en tid där vi har så mycket information och kunskap har vi kanske till del tappat vår visdom. Med visdom menar jag den aspekten av integrerad kunskap gjord till sin egen. Erfarenhet gjort medveten. Erfarenhet som blivit kunskap som vi kan applicera i våra liv.

Distraktionerna är många – vi letar utåt, vi uppmanas konstant i att lyckan finns utom oss, att svaren finns utanför oss.

För att kunna ställa oss på en ny plats, som observatörer i våra liv, som den som ser och medvetet väljer att agera snarare än att reagera på livet behöver vi hitta en seriös praktik. En av dessa praktiker, den i avsevärt mest effektiva om du frågar mig, är meditationen. När vi tar oss tid att stanna upp och känna efter, ta kontakt med insidan har vi lättare att navigera i våra liv. Vi får tillgång till svaren på frågor så som; Hur mår jag, hur fungerar mina relationer och vad vill jag. 

Meditationen hjälper dig till ökad medvetenhet, självkännedom och den är välgörande även för din fysik. Det mest intressanta och kraftfulla är emellertid din egen erfarenhet av att genom din meditation uppleva ett ökat lugn, klarsynthet och fokus.

Det finns många former av meditation och jag uppmanar alla mina klienter att shoppa runt. Prova olika sorters meditation och se vilken som passar för just dig men var medveten om att all meditation är avslappning men att all avslappning inte är meditation.

Min erfarenhet är att meditationen hjälper oss att vara i kontakt med oss själva, hjälper oss till ökad närvaro och den tar oss till en plats i tiden där allt är möjligt – till nuet.

Har du några frågor är du varmt välkommen att kontakt mig!

/ Susanne (susanne.halsius@4good.se)

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Vill du vara en del av 4good? Signa upp dig kostnadsfritt för vårt nyhetsbrev och få inbjudningar, pepp och inspiration!