Meny

Modet - lyckans moder

9 augusti 2017

Hello Sunshine,

Sommaren, en tid för reflektion och eftertanke. En tid för att stämma av sina mål och drömmar. Under denna sommar har jag min vana trogen lyssnat på fler poddar än vanligt och tagit del av en och annan sommarpratare.

Det som slår mig är att det finns en påtaglig gemensam nämnare hos många av dessa personer vi inspireras av. Och då menar jag inte de facto att dem flesta av dem har visat framgång på ett eller annat sätt. Jag menar en egenskap som jag anser vara en av våra främsta nycklar till framgång –modet! Även lyckans moder! 

Det krävs mod av oss att förverkliga våra drömmar och visioner. Modet att våga nytt, att flytta sina gränser, vidga trygghetszonen, att skapa nya erfarenheter och på så sätt nya förutsättningar och möjligheter. Mod att misslyckas och mod att lyckas. 

Som jag ser det är det vår förmåga att våga, att visa mod i en situation som på något sätt skrämmer oss som avgör hur meningsfulla och lyckliga liv vi lever. Hur ska vi kunna agera, skapa och växa om vi inte vågar trotsa rädslan. Rädslan är ett skydd, ett skydd som vi behöver men som långt ifrån baserar sig på logik och rational. När vi möter nya utmaningar är vi allt som oftast mer rädda än vad situationen kräver. Att lära sig att hantera känslan av att vara rädd är att vara modig.

I mitt liv är det dem tillfällen som utmanat mig mest som också berikat mig som mest, som hjälp mig växa och som fyllt mig med glädje (om än i efterhand). De situationer som fått magen att vända sig och benen att skaka. Som höjt pulsen. Som utmanat och expanderat. 

Vi kan vänta på att rädslan ska förvinna, att livet ska hända eller så kan vi känna in, ta tag i drömmen och fatta modet i handen och vara mästarinnor i våra egna liv!

Kanske kan vi odla modet och expandera våra zoner tillsammans. I min värld är det personen/jaget som är katalysatorn och ”tillsammans” en del av receptet! Att ta ansvar för att skapa ett meningsfullt och lyckligt liv i mötet med nya människor och skapa nya möjligheter och växa vidare!

Önskar dig mod och all lycka på vägen – hur den än må ta form!

Somriga hälsningar 
Susanne

Ps. Längtar du efter nya modiga sammanhang? För information om vårt affärsnätverk kolla här och hör av dig till mig om du har några frågor eller funderingar. 

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Vill du vara en del av 4good? Signa upp dig kostnadsfritt för vårt nyhetsbrev och få inbjudningar, pepp och inspiration!