Meny

Nu hjälper vi Anna segla Gotland Runt!

22 juni 2017

Igår plingade det till i mailinkorgen.

Det gör det ofta, men det här mailet berörde oss verkligen. Det var ett modigt mail från Anna Mourou Lange som träffade oss rakt i hjärtat. Läs hennes mail längre ner så förstår du!

Anna jobbar som Creative Director och vid sidan av det brinner hon för segling och att få kvinnor att ta kommandot, segla och våga mer! Den 2 juli ska hon tillsammans med sin seglarpartner tävla i Gotland Runt men på grund av många MEN har det skitit sig. Båten välte och gick sönder och trots att de nu mirakulöst lyckats fixa en ny båt saknas nu 20 000 kr till all utrustning.

Så nu vill vi på 4good tillsammans med alla er 4goodtjejer i nätverket hjälpa henne så att hon kan segla sin tävling! Och det är brådis! Tävlingen är redan nu i helgen, den 2 juli!

Visst kan vi tillsammans få ihop 20 000 så att Anna kan var med och segla Gotland Runt?

Läs hennes mail och om du vill vara med,
Swisha till 1234170098 och skriv ANNAS SEGLING i ämnesraden så ser vi till att Anna kommer iväg och kan fortsätta peppa och inspirera massa tjejer och kvinnor till att våga ta kommandot på sjön!

Mailet från Anna:

Hej

Jag heter Anna Mourou. Till vardags driver jag eventbyrån Wonderland som Creative Director. Annars seglar jag. Massor. Inte kappseglar utan med familjebesättning bestående av Vira 2år, Olof 5år, Jesper 43år och jag som kapten 37år. Vi förbereder oss för att segla jorden runt år 2020.

Jag är väldigt aktiv i olika jämställdhets och genus frågor. I mitt jobb och privat. Vill bredda bilden av hur man som kvinna kan och får vara. Som en del i detta startade jag i år ett båtnätverk som heter She Captain. Jag vill inspirera fler kvinnor till att ta kommandot när man är ute på sjön. Förra året seglade vi i 5 veckor och antal gånger jag såg en annan kvinna lägga till var……… 1 gång. Nätverket startades för ca 2 månader sen och vi är snart 500 medlemmar och har redan haft en nätverksträff.

Mitt i allt detta bestämde jag mig för att I segla ÅF Offshore Race ( Gotland Runt ). Jag kommer segla sk double handed, dvs med en besättning på endast 2 personer. Jag ville inspirera andra kvinnor till att våga mer. Tänk inte så mycket, kör!

Blir det fel kan man alltid göra om, eller som i vårt fall om det blir för blåsigt och jävligt, strunta i att segla hela varvet runt Gotland och lägga till i Visby och gå på Gutekällaren istället ;-) När jag anmält mig fick jag reda på att det i år skulle bli första året som det fanns båtar med helt kvinnlig besättning som skulle segla på 2 pers. Kändes så häftigt att få vara en del av det.

Men sen….

För 3 veckor sen så välter min båt. Går ej att segla. Jag vägrar missa årets ÅFOR så jag och min seglingskollega Emely Hagen, en välkänd supercool kappseglerska, vi kontaktar allt och alla för att hitta en båt att låna. Ingenstans får vi napp. Men så får vi idén att kontakta de båtar som ligger ute till försäljning på Blocket, för att kunna bidra med lite sälj PR i utbyte mot ett lån. Och efter 30 mail och lika många nej, får vi napp. Idag skrev vi avtal med ägaren och nu är det full fokus innan starten den 2 Juli.

Men. Vi har en del inköp av utrustning som tillkommer med ny båt. Och här, med alldeles för kort varsel, hoppas vi nu att på något lika mirakulöst sätt som vi fick låna båt, även lösa detta.

Vi har redan ett kamerateam som ska följa oss inför dokumentären som görs, samt intresserade tidningar för vår smått galna story. Så nu jäklar bara ska vi genomföra det här. Igen. Vet att detta är i sista stund och lite smågalet men satsar man inte och kämpar på så kommer man ju ingen vart.

Eller hur ;-)

Anna Mourou Lange
Kapten s/y Lady Day

Swisha till nummer: 1234170098
Skriv Annas Segling i ämnesraden.

Det här kan vi väl fixa tillsammans?

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Vill du vara en del av 4good? Signa upp dig kostnadsfritt för vårt nyhetsbrev och få inbjudningar, pepp och inspiration!