Meny

4good Breakfast Table - 13 februari 2019

13 februari 2019

4good Breakfast Table

I morse möttes 20 medlemmar från Stay Connected, 4good Business Networks påbyggnadsprogram, på Cavabaren i Mood District för en inspirerande nätverksfrukost. Och i och med detta har vi då också haft premiär för vårt nya koncept 4good Breakfast Table.

Vi möttes för att prata hållbar karriär och värderingar. Sofia Rasmussen inspirerade och delade med sig av sitt utmanande experiment – när hon under 6 månader levde efter hennes 10 viktigaste värderingar. En värdering i taget, det vill säga 18 dagar intensivt med varje värdering. Väldigt spännande, utmanande och intressant.

De primära värderingarna befästs tidigt i livet, enligt en del redan innan man är 13 år och enligt andra fram till att man är 25 år. Därefter kommer de aktiva värderingarna som man väljer själv. Tillsammans pratade vi om våra egna värderingar och det faktum att våra faktiska värderingar kanske inte alltid stämmer överens med de värderingar som vi skulle vilja ha. I dagens arbetsliv får värderingar större och större utrymme och värde. Många karriärsväxlar just för att deras egna värderingar inte stämmer överens med arbetsplatsens värderingar. Det har vi sett flera exempel på i 4goods affärsnätverk. 

Vi pratade även om modet att vara sårbar och vad man kan uppnå genom att visa sårbarhet. Det finns ett intressant TedTalk av Brené Brown som heter The Power of Vulnerability som du hittar här

Efteråt har vi summerat 4goods viktigaste värderingar, vilket vi rekommenderar alla att ta en stund att göra. 4goods värderingar ser ut så här:

1.     Inkluderande – tillsammans
2.     Äkthet
3.     Tillit
4.     Passion
5.     Nyfikenhet
6.     Prestigelöshet

Tack alla för en superhärligt start på den här morgonen! 

I mars kör vi nästa inspirerande träff med Stay Connected men då blir det istället 4good Lunch Table.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Vill du vara en del av 4good? Signa upp dig kostnadsfritt för vårt nyhetsbrev och få inbjudningar, pepp och inspiration!