Meny

257. Mina åtta år i Kality - Ingela Jansson

20 december 2020

I en exklusiv intervju möter vi Ingela Jansson som i svensk press kallats Storbedragerskan och som är aktuell med boken om sitt liv.

I väntan på fängelsedom flyr hon rättvisan i Sverige tillsammans med sin sjuåriga dotter. Efter tre år på fri fot fängslas hon i ökända Kality i Etiopien. Hon döms till lagens strängaste straff, 55 år. I det otroligt hårda fängelset genomlider hon ett liv som få av oss ens kan föreställa oss. Långt borta är drömmen om glänsande framgång och ett idylliskt familjeliv. Det är misär och förnedring, det handlar om att överleva och Ingela är nära att dö när kroppen försvagas i brist på mat och sjukvård. Men det finns också ljusglimtar, oväntad vänskap och värme bland de prövade etiopiska kvinnorna som delar hennes liv i Kality.

Vi möter Ingela för att försöka förstå varför hennes liv inte alls blev som hon tänkt sig. Om hur det var att växa upp i den framgångsrika bilhandlarfamiljen Jansson som hade allt. Om ödesdigra val som flera gånger leder henne på fel väg. Och om hur hennes liv ser ut idag.

Tune in för ett starkt avsnitt av Sunshinepodden i två delar.

Nästa artikel

256. Kallbad, nakenlucia & julstämning med Carina & Marie

13 december 2020