Meny

223. Draken i rummet - Gunilla von Platen

8 mars 2020

På Internationella Kvinnodagen möter vi en av Sveriges mäktigaste kvinnor i Sunshinepodden - entreprenören Gunilla von Platen! Som fyraåring kommer hon, lilla Günel Anip, till Sverige dit familjen flyr efter att mamman skjutits framför hennes ögon. Familjen har det tufft ekonomiskt och redan som liten blir Gunilla en fena på att hitta olika sätt att tjäna pengar på. Som tjugoåring blir hon bästa säljaren sedan 1855 på Skandias kundtjänst. Men istället för att bli hyllad blir hon ifrågasatt av kollegorna och istället för att belönas vill cheferna sänka hennes lön. Några år senare väljer hon att sälja allt, precis allt hon äger, för att starta sitt eget företag Exzakt kundrelationer. Ett bolag som idag har 29.000 anställda och finns i 20 länder.

Vi är helt blown away efter vårt möte med Gunilla! Hon har en sådan otrolig drivkraft och menar att livet handlar om att våga, om att vara nyfiken och ta vara på sina möjligheter. Hon har varit ensam i en manlig maktstruktur i näringslivet och otaliga gånger blivit utsatt för sexuella trakasserier när hon försökt driva sin business. Nu är hon aktuell med boken om sitt liv - Draken i rummet. Tune in för massor av entreprenörs- och säljtips och en stark historia om att aldrig, aldrig ge upp!

Du hittar Sunshinepodden i din podcasterapp, på Itunes, Acast och Spotify. Prenumerera gärna i din podcasterapp så kommer ett nytt avsnitt upp hos dig varje söndag!

Nästa artikel

222. Bli din egen hälsoingenjör!

1 mars 2020