Meny
 

NYTT DATUM 4good Mountain Camp Kilimanjaro!

Vi ställer inte in - vi vill ställa om och hoppas att du vill hänga på! Och med oss på äventyret 2022 följer Renata Chlumska!

Tyvärr kommer det inte vara möjligt att genomföra expeditionsresan på Kilimanjaro i juni, därför har vi valt att skjuta fram den till 25 juni – 5 juli 2022 istället. Ni som bokat resan genom Expeditionsresor har fått ett mail som beskriver allt mer i detalj! En glädjande nyhet i allt detta är att Renata kommer följa med som en av guiderna nästa år! Hon ser verkligen fram emot att få göra det här äventyret tillsammans med er!

Vill du förverkliga en DRÖM, att bestiga ett av världens högsta berg - KILIMANJARO? I somras besteg vi tillsammans med 16 andra 4goodtjejer Afrikas tak, ett minne för livet! Eftersom det var så många som ville förverkliga det här äventyret vill ge flera möjligheten att utforska äventyrslusten, tänja på gränserna och få möjligheten att uppleva något alldeles magiskt. I samarbete med Expeditionsresor så har vi satt ihop en till tjejexpedition.

Inget annat berg bjuder på lika fantastiska naturupplevelser och utsikter som Afrikas högsta! Eftersom vi tycker att det här är en once-in-a-life-time upplevelse så följer inte Carina och Marie på den här resan men du är i gott sällskap av 15 andra 4goodtjejer och får fantastisk expertguidning och hjälp av grymma guiderna Peter och Nicole från Expeditionsresor och.... ett minne för livet!

Tillsammans med dig och 15 andra 4goodtjejer och Expeditionsresor ska ni bestiga Afrikas högsta berg Kilimanjaro! Expeditionsresor har lång och gedigen erfarenhet och vi kommer att assisteras av både kockar och bärare. Allt för att du ska kunna känna dig bekväm och helt trygg.  En viktig del i en lyckad bestigning av Kilimanjaro är att inte hasta upp på hög höjd. På swahili heter receptet “pole pole” – vilket betyder långsamt. Därför är resan hela 11 dagar varav bestigningen av berget tar 7 dagar. För att maximera säkerheten och upplevelsen har Expeditionsresor har tre svenska guider med på turen. På plats har vi också de bästa licensierade lokala guiderna, som har bestigit berget många gånger.

Hoppas att du vill hänga med på ditt livs äventyr!

Kilimanjaro 2021
Vi kommer att vandra upp via Machame Route, som är den vackraste leden på Kilimanjaro. Den erbjuder tack vare dess moderata stigning en bra acklimatisering. Trots att 5 895 meter är en respektabel höjd är Kilimanjaro ett berg som de flesta klarar av att ta sig upp på. Du behöver bra fysik, men inga kunskaper i klättring då vi vandrar hela vägen upp till toppen. Vi avslutar äventyret med en spännande dagsafari i Arusha nationalpark, sista dagen innan vi åker till flygplatsen. 

RESANS MÅL: Till toppen av Kilimanjaro, 5 895 m ö.h.
RESANS LÄNGD: 11 dagar, 26 juni - 6 juli 2021 
GRUPPENS STORLEK: Max 16 personer
BOENDE: Del i dubbelrum på hotell före/efter vandringen. Del i tvåmannatält under vandringen.

PRIS: För 4good-medlem 38.100 kr 
Medlemskapet är kostnadsfritt och du blir medlem här.  

Det här ingår:

- Information - och inspirationsdag med Carina & Marie samt Expitionsresor  (Information, pepp från Carina & Marie som besteg Kilimanjaro 2019).
- Guidning 
- Alla aktiviteter, logi, och måltider enligt program
- All gemensam utrustning för bestigningen
- Stor exklusiv fotodagbok och bilder från resan 
- Dagsafari i Arusha nationalpark sista dagen i Tanzania
- Informations- och träningsdag i Stockholm innan avresan 
- Du får låna varm sovsäck från Haglöfs, sovsäckslakan, liggunderlag från Exped, en rejäl värmejacka samt stor duffel bag från oss utan extra kostnad

 

I priset ingår inte:

- Flyg Sverige – Kilimanjaro t/r (denna resa hjälper expedtionsresor gruppen att boka)
- Reseförsäkring och avbeställningsskydd
- Dricks till lokala guider och bärare
- Alkoholdrycker 
- Visumkostnader (50 USD, betalas kontant vid ankomst i Tanzania)

Vi reserverar oss för eventuella ändringar och prisjusteringar utanför vår kontroll. 

EXPEDITIONSRESORS KILIMANJAROEXPEDITIONER 
är för er som bara nöjer er med det bästa. För att maximera säkerhetn och upplevelsen har vi alltid två svenska guider med på turen. På plats nyttjar vi de bästa licensierade lokala guiderna (9 st.), som har bestigit Kilimanjaro ett otal gånger. Dessutom kommer vi att assisteras av både kockar och bärare. Allt för att du ska kunna känna dig bekväm och helt trygg. En viktig del i en lyckad bestigning av Kilimanjaro är att inte hasta upp på hög höjd. På swahili heter receptet “pole pole” – vilket betyder långsamt. Därför är våra expeditionsresor hela 10 dagar varav bestigningen av berget tar 7 dagar.

 

FÖR NATUR- OCH FOTOINTRESSERADE är Kilimanjaro en fantastisk upplevelse då vi under resan är omgivna av miljöer och landskap som är som tagna ur sagornas värld. Vi kommer att vandra upp via Machame Route, som är den vackraste leden på Kilimanjaro. Den erbjuder tack vare dess moderata stigning en bra acklimatisering – om än en tuff sista bit mot toppen. Vandringen upp på berget går från savann och tropisk regnskog vidare upp till alpint klimat. Vi väljer att genomföra våra expeditioner i januari – februari, juni – juli och augusti – september eftersom det är stabilast väder under dessa perioder och bra sikt så att ni kan njuta av den fantastiska utsikten på toppen.

 

DEN DAG VI NÅR TOPPEN inleds toppattacken redan vid midnatt. Under sex timmar vandrar vi i mörker med endast pannlampornas sken för att lysa upp stigen framför oss. På toppen bjuds vi på oförglömliga vyer och fenomenala fototillfällen, glädjen är svår att beskriva. Detta måste helt enkelt upplevas! Som på alla berg är toppen bara halvvägs och efter en stunds firande bär det av nedåt igen. Vi får nu återigen stifta bekantskap med de vackra miljöerna och sakta, men säkert blir det varmare och varmare. Efter en övernattning på vägen ner når vi åter civilisationen där vi firar att vi bestigit ett av bergen i ”The Seven Summits”, tillika Afrikas högsta berg.

 

TROTS ATT 5 895 METER är en respektabel höjd är Kilimanjaro ett berg som de flesta klarar av att ta sig upp på. Du behöver bra fysik, men inga kunskaper i klättring då vi vandrar hela vägen upp till toppen.

DU KAN VÄLJA SJÄLV hur du vill avsluta resan. På våra turer till Kilimanjaro avslutar vi äventyret med en spännande dagsafari i Arusha nationalpark, sista dagen innan vi åker till flygplatsen. Vill du förlänga din vistelse med safari, sol och bad kan du boka ett tilläggsarrangemang som vi skräddarsyr enligt dina önskemål. 

PETER VINTHAGEN SIMPSON är en erfaren huvudguide som kombinerar journalistyrket med bergsturer. Han är en omtyckte guide som alltid har förmågan att ta fram det bästa hos alla, även i tuffa situationer. Han är den svenske nomaden med skotsk påbrå, som naturligtvis gifte sig i kilt. Som ung spenderade Peter några i Tanzania, där han nu till allas glädje kan munhuggas med de lokala guiderna på flytande swahili.

NICOLE DONVY Nicole är en stark kvinna med stor erfarenhet av såväl ryska som afrikanska berg. Med sin breda skånska dialekt håller hon alla glada och samtidigt trygga. När hon inte guidar för Expeditionsresor jobbar hon som professionell dykare. Nicole älskar vatten och spenderar därför fritiden med att surfa. Att hon dessutom gillar att träna hårt gör att hon bland de afrikanska guiderna omtalas som den svenska amazonen.

Datum
25
juni
Tid
NYTT DATUM! 25 juni - 5 juli, 2022
Stad
Kilimanjaro, TANZANIA
Boka
Resan bokas på bokningsknappen!
 

NYTT DATUM 4good Mountain Camp Kilimanjaro!

  • Medlem
    För dig som är medlem, eller vill bli medlem i 4good.
Det är kostnadsfritt att vara medlem i 4good. Du får 
inbjudningar och går till bättre pris på alla våra events!
  • Företag
    Boka biljett via ditt företag och betala med faktura
Share this!

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Vill du vara en del av 4good? Signa upp dig kostnadsfritt för vårt nyhetsbrev och få inbjudningar, pepp och inspiration!  

Partners

Tillsammans med våra partners vill vi peppa dig till att vara i din fulla power!