Meny
 

Dreamers & Doers

Vi på 4good älskar entreprenörskap och nya idéer! Därför har vi har samlat några grymma entreprenörer som delar med sig av sina stories och bästa tips!

Möt Jesper - grundare av matmekkat Urban Deli och Susanne Birgersdotter - appdrottningen som grundat IGOTCHA. Peppas av Maria och Hanna som drog igång hjälpinitiativet Vi gör vad vi kan och få bästa tipsen hur DU bygger ditt personliga varumärke från experten Charlotte Hågård. Möt karriäristerna som startade eget och började sälja begagnade barnkläder på nätet och idag driver succén Loppi.se och möt affärsmannen Peter Muntaneau som via en livskris blev Yoga-prenuer och startade Yogobe. Vi på 4good delar med oss av den otippade storyn om hur vi gick från fyra tjejer runt ett köksbord till Sveriges största kvinnliga inspirationsnätverk!

 

 

Inspiratörer

Charlotte Hågård

www.charlottehagard.se

Bygg ditt personliga varumärke! Vill du bygga ditt varumärke i sociala medier? Hitta nya kunder, medarbetare eller partners? Bli känd för din expertis? Då behöver du bygga ett starkt nätverk som hjälper dig framåt i affärslivet. Med ett tydligt personligt varumärke och en profil som sticker ut på LinkedIn kan du hitta oanade möjligheter, menar experten Charlotte Hågård som delar med sig av sina bästa tips. Charlotte är karriärcoach och expert på personlig marknadsföring. Hon har skrivit flera böcker - bland annat Alla har talang och Stick ut - bygg ditt personliga varumärke!

Jesper Weidlitz

Urban Deli

Vi vill inspirera och förenkla för alla matnördar! Möt grundaren till Urban Deli Jesper Weidlitz som brinner för att utveckla koncept, men kallar sig en ”hopplös entreprenör”. – Jag älskar att göra sånt som jag inte kan något om. Det är inte alltid så lyckat, men det är väldigt roligt. Och just när det gäller Urban Deli blev det synnerligen lyckat :) Urban Deli började som en annorlunda matbutik och restaurang på Nytorget för sex år sedan. Och grundarna Jesper och Stefan kunde nog inte ana vilken succé det skulle bli! I augusti i år öppnade Urban Delis tredje, och i särklass, största satsning på Sveavägen i Stockholm och i och med det är man nästan 400 anställda. Jesper delar med sig av hur allt började och utmaningarna i att växa snabbt!

Charlotta Wågert och Katarina Bergegård

loppi

Charlotta Wågert och Katarina Bergegård är den kvinnliga entreprenörsduon som 2009 startade mediehuset LOPPI. Det började med en köp och säljsite för begagnade barnkläder. Idag är det över 650.000 mammor som besöker och inspireras av loppi.se varje vecka. 

Som i många entreprenörsresor så startade verksamheten i en helt annan ände - och vägen till framgång har långt ifrån varit spikrak. När LOPPI startade kom Charlotta från en internationell raketkarriär i musikbranschen och Katarina från PR-världen. Idén till LOPPI fick Katarina en dag vid diskbänken. Och sedan kunde hon inte släppa tanken. På Dreamers & Doers delar de med sig av att vara varandras totala motsatser, förmågan att vara uthållig och hur man lyckas och misslyckas!

Maria Soxbo & Hanna Dahlin

vi gör vad vi kan

Allt började med en charterresa till en grekisk paradisstrand – där det visade sig att hundratusentals människor tar sina första steg på europeisk mark efter en mardrömslik flykt över Medelhavet. Charterresan blev startskottet för 15 kvinnors försök att göra någonting för att hjälpa alla dessa människor, och också det första fröet till en fantastisk folkrörelse som engagerat tiotusentals svenskar. Ett halvår senare har Vi Gör Vad Vi Kan samlat in över tio miljoner kronor, fyllt Annexet med skänkta kläder och hjälpt människor i både Grekland, irakiska Kurdistan, Ukraina och Turkiet. På köpet har de fått lära sig allt från hur man transporterar tusentals flyttkartonger från Enköping till en medelhavsö och hur man hinner sortera alla de där Annexetkläderna efter storlek – innan U2 knackar på för att spela …

Susanne Birgersdotter

IGOTCHA

Hur tar du dig fram som kvinna i en mansdominerad bransch utan några faktiska egenskaper om ditt affärsfält? Vilka fallgropar bör man undvika och vilka terränger behöver man ta sig igenom för att landa i framgång? Susanne Birgersdotter, grundare och VD av spelbolaget IGOTCHA, har arbetat med dessa frågeställningar under hela sin karriär. Hon är app-drottningen som under Dreamers & Doers kommer inspirera och ge konkreta tips på hur man kan lyckas som kvinnlig entreprenör i en bransch som domineras av män. Hon är en sann entreprenörssjäl och driver idag en oberoende koncern i Sverige som skapar och utvecklar lösningar till den växande appindustrin. Susanne äger flertal bolag och har en ständig ström av kapitalstarka investerare på ingång.  

Peter Muntaneau

yogobe

Möt Yogaentreprenören Peter Munteanu! En livskris ledde honom till yogan. För åtta år sedan var han en högpresterande affärsman som sprang genom tillvaron. Mycket på bekostnad av sin egen hälsa. Han jobbade extremt mycket och byggde bolag som växte så att det knakade. En dag i augusti 2008 ramlade han ihop och tappade känseln i sina ben. Några tuffa år följde och Peter fick kämpa sig till ett normalt liv. Yogan spelade en stor roll i hans tillfrisknande och idén om en digital yogatjänst och forum föddes! Yogobe finns idag, efter 3 år, i hela Norden och ger yoga, meditation och hållbar träning till alla via video i datorn eller telefonen. Och behovet är stort! Idag har Yogobe 50 experter inom yoga, träning och hälsa knutna till sig och 50 000 medlemmar. 

Carina Sunding & Marie Thorslund

4good

Från fyra tjejer runt ett köksbord till Sveriges största inspirationsnätverk med 27.000 medlemmar. Nu får vi äntligen höra storyn om hur 4good grundades utifrån en längtan efter ett mer fritt & kreativt arbetsliv och att få göra skillnad. Utan affärside, plan och pengar men med massor av lust, längtan och energi! Vilken resa det har varit :) Idag, mer än 13 år senare och brinner 4good fortfarande för att inspirera, förena och att lyfta fram människor som drömt och gjort. I Sunshinepodden, genom 4goodkvällar, sociala medier och det nystartade affärsnätverket 4good Business Network. Carina Sunding & Marie Thorslund berättar storyn om hur det hela startade, varför det är så viktigt att lyfta varandra och att våga förverkliga sina drömmar.

Stefan Ytterborn

POC

Idag går det inte att våra i en slalombacke utan se en POC-hjälm! Stefan är den passionerade slalomåkaren, med tjugofem års erfarenhet av design och företagande, som i början av 2000-talet av slogs av att så få vuxna bar slalomhjälm och att de hjälmar som fanns ofta satt illa och verkade bräckliga. Så i samråd med experter från Karolinska sjukhuset startade han POC! Stefan Ytterborn brinner för och har jobbat med affärsutveckling, kommunikation och design hela livet och ligger, förutom världssuccén POC, bakom bland annat Ytterborn & Fuentes Design och inredningsbutiken Klara. Han föreläser, skriver böcker och har fått över 100-talet designpriser! Give us your story story Stefan!

Lily & Hannas Rawfood Ice Dream kommer vara på
plats och bjuda på sin fantastiskt goda glass!

Läs mer om Lily & Hannas Rawfood Ice Dream här!

Med reservation för ändringar.

 • 4godo Meet Up Palma 2023

  Ljuvlig frukost på Feliz i solen!

 • GOOD VIBES PALMA 2022

  Häng med!

 • 4good Meet Up Palma 2023

  Häng med Carina & Marie på höstens resa!

 • 4good Meet Up Palma 2023

  Resan som dröjer sig kvar! 

Datum
25
april
Tid
12.30-16.00 (dörrarna öppnas kl 12.00)
Plats
Rival
Mariatorget
Stad
Stockholm
 

Dreamers & Doers

 • Medlem
  För dig som är medlem, eller vill bli medlem i 4good.
Det är kostnadsfritt att vara medlem i 4good. Du får 
inbjudningar och går till bättre pris på alla våra events!
 • Företag
  Boka biljett via ditt företag och betala med faktura
Share this!

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Vill du vara en del av 4good? Signa upp dig kostnadsfritt för vårt nyhetsbrev och få inbjudningar, pepp och inspiration!