Meny
 

4good Mountain Camp Kilimanjaro 2019


Vi ska förverkliga en DRÖM, att bestiga ett av världens högsta berg Kilimanjaro! Är det något berg som man ska bestiga i sitt liv så är det Kilimanjaro! Inget annat berg bjuder på lika fantastiska naturupplevelser och utsikter som Afrikas högsta! Dessutom får vi pepp av varandra och guidning av en av våra mest erfarna äventyrare i världen - Renata Chlumska!

Tillsammans med dig, Áhkká outdoor, Renata Chlumska och Expeditionsresor ska vi bestiga Afrikas högsta berg Kilimanjaro! Expeditionsresor har lång och gedigen erfarenhet och vi kommer att assisteras av både kockar och bärare. Allt för att du ska kunna känna dig bekväm och helt trygg.  En viktig del i en lyckad bestigning av Kilimanjaro är att inte hasta upp på hög höjd. På swahili heter receptet “pole pole” – vilket betyder långsamt. Därför är resan hela 10 dagar varav bestigningen av berget tar 7 dagar. För att maximera säkerheten och upplevelsen har Expeditionsresor har tre svenska guider med på turen. På plats har vi också de bästa licensierade lokala guiderna, som har bestigit berget många gånger.

Hoppas att du vill hänga med oss!

 Renata Chlumska

Renata besteg som första svenska kvinna Mount Everest 1999. Hon har blivit utsedd av amerikanska Outside till en av världens främsta äventyrskvinnor. 2014 blev hon första svenska kvinna att klara av ”Seven Summits”. Hon är en otroligt positiv och ödmjuk äventyrare och en stolt trebarnsmamma. Vi på 4good har haft äran att ha med oss Renata på våra 4good Mountain Camps i Ramundberget. Hennes positivitet och inställning smittar lätt av sig och hennes erfarenheter och upplevelser har gjort henne till en fantasisk föreläsare och en mycket omtyckt guide. Renata kom ut med sin första bok under 2018 - "När bergen kallar". Som erfaren guide med massor av äventyr bakom sig och som mamma i vardagen så har hon också designat en hel kollektion för Áhkká outdoor. Vi är så glada över att det är Renata som guidar och peppar oss upp till Kilimanjaros topp!

 

Kilimanjaro 2019

Vi kommer att vandra upp via Machame Route, som är den vackraste leden på Kilimanjaro. Den erbjuder tack vare dess moderata stigning en bra acklimatisering. Trots att 5 895 meter är en respektabel höjd är Kilimanjaro ett berg som de flesta klarar av att ta sig upp på. Du behöver bra fysik, men inga kunskaper i klättring då vi vandrar hela vägen upp till toppen. Vi avslutar äventyret med en spännande dagsafari i Arusha nationalpark, sista dagen innan vi åker till flygplatsen. 

RESANS MÅL: Till toppen av Kilimanjaro, 5 895 m ö.h.
RESANS LÄNGD: 11 dagar, 20-30 juni 2019
GRUPPENS STORLEK: Max 18 personer
BOENDE: Del i dubbelrum på hotell före/efter vandringen. Del i tvåmannatält under vandringen

PRIS: För 4good-medlem 38.900 kr 

Medlemskapet är kostnadsfritt och du blir medlem här.

 

Det här ingår i priset:

 • Guidning av Renata och en svensk guide till samt nio lokala guider
 • Alla aktiviteter, logi, och måltider enligt program
 • Skaljacka från Áhkká outdoor (värde 2 499 kr) 
 • Dunjacka från Áhkká outdoor (värde 1 699 kr) 
 • All gemensam utrustning för bestigningen
 • Stor exklusiv fotodagbok och bilder från resan 
 • Dagsafari i Arusha nationalpark sista dagen i Tanzania
 • Informations- och träningsdag i Stockholm innan avresan
 • Du får låna varm sovsäck från Haglöfs, sovsäckslakan, liggunderlag från Exped, en rejäl värmejacka samt stor duffel bag från oss utan extra kostnad 

 

 Läs mer om packutrutningen här om - hur ska jag packa?  

 

I priset ingår inte:

 • Flyg Sverige – Kilimanjaro t/r (denna resa hjälper expedtionsresor gruppen att boka)
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd
 • Dricks till lokala guider och bärare
 • Alkhol drycker 
 • Visumkostnader (50 USD, betalas kontant vid ankomst i Tanzania)

 Vi reserverar oss för eventuella ändringar och prisjusteringar utanför vår kontroll. 

DAG FÖR DAG-PROGRAM

EXPEDITIONSRESORS KILIMANJAROEXPEDITIONER är för er som bara nöjer er med det bästa. För att maximera säkerheten och upplevelsen har vi alltid två svenska guider med på turen. På plats nyttjar vi de bästa licensierade lokala guiderna (9 st.), som har bestigit Kilimanjaro ett otal gånger. Dessutom kommer vi att assisteras av både kockar och bärare. Allt för att du ska kunna känna dig bekväm och helt trygg. En viktig del i en lyckad bestigning av Kilimanjaro är att inte hasta upp på hög höjd. På swahili heter receptet “pole pole” – vilket betyder långsamt. Därför är våra expeditionsresor hela 10 dagar varav bestigningen av berget tar 7 dagar.

 

FÖR NATUR- OCH FOTOINTRESSERADE är Kilimanjaro en fantastisk upplevelse då vi under resan är omgivna av miljöer och landskap som är som tagna ur sagornas värld. Vi kommer att vandra upp via Machame Route, som är den vackraste leden på Kilimanjaro. Den erbjuder tack vare dess moderata stigning en bra acklimatisering – om än en tuff sista bit mot toppen. Vandringen upp på berget går från savann och tropisk regnskog vidare upp till alpint klimat. Vi väljer att genomföra våra expeditioner i januari – februari, juni – juli och augusti – september eftersom det är stabilast väder under dessa perioder och bra sikt så att ni kan njuta av den fantastiska utsikten på toppen.

 

DEN DAG VI NÅR TOPPEN inleds toppattacken redan vid midnatt. Under sex timmar vandrar vi i mörker med endast pannlampornas sken för att lysa upp stigen framför oss. På toppen bjuds vi på oförglömliga vyer och fenomenala fototillfällen, glädjen är svår att beskriva. Detta måste helt enkelt upplevas! Som på alla berg är toppen bara halvvägs och efter en stunds firande bär det av nedåt igen. Vi får nu återigen stifta bekantskap med de vackra miljöerna och sakta, men säkert blir det varmare och varmare. Efter en övernattning på vägen ner når vi åter civilisationen där vi firar att vi bestigit ett av bergen i ”The Seven Summits”, tillika Afrikas högsta berg.

 

TROTS ATT 5 895 METER är en respektabel höjd är Kilimanjaro ett berg som de flesta klarar av att ta sig upp på. Du behöver bra fysik, men inga kunskaper i klättring då vi vandrar hela vägen upp till toppen.

DU KAN VÄLJA SJÄLV hur du vill avsluta resan. På våra turer till Kilimanjaro avslutar vi äventyret med en spännande dagsafari i Arusha nationalpark, sista dagen innan vi åker till flygplatsen. Vill du förlänga din vistelse med safari, sol och bad kan du boka ett tilläggsarrangemang som vi skräddarsyr enligt dina önskemål. 

 • 4godo Meet Up Palma 2023

  Ljuvlig frukost på Feliz i solen!

 • GOOD VIBES PALMA 2022

  Häng med!

 • 4good Meet Up Palma 2023

  Häng med Carina & Marie på höstens resa!

 • 4good Meet Up Palma 2023

  Resan som dröjer sig kvar! 

Datum
20
juni
Tid
20-30 JUNI 2019
Stad
Kilimanjaro, TANZANIA
Boka
Resan bokas på bokningsknappen längre ner!
 

4good Mountain Camp Kilimanjaro 2019

 • Medlem
  För dig som är medlem, eller vill bli medlem i 4good.
Det är kostnadsfritt att vara medlem i 4good. Du får 
inbjudningar och går till bättre pris på alla våra events!
 • Företag
  Boka biljett via ditt företag och betala med faktura
Share this!