Meny
4good & Hand in Hand

TILLSAMMANS HAR VI GJORT SKILLNAD OCH FÖRÄNDRAT LIVET FÖR 128 FAMILJER!

 

 

En dröm vi har haft länge har nu blivit verklighet!

Tillsammans med er, våra medlemmar, och hjälporganisationen Hand in Hand har vi samlat in pengar för att stödja kvinnor i indiska byar och skapa förändring, på riktigt!

En tredjedel av Indiens befolkning lever i extrem fattigdom, och kvinnorna är särskilt utsatta, allra helst på landsbygden där kvinnor inte har samma sociala status. Genom att hjälpa kvinnor att bli entreprenörer och sätta igång verksamheter kan man göra enorm skillnad.

Hjälporganisationen Hand in Hand, som vi samarbetat med, fokuserar på just det. De erbjuder utbildning, träning och möjlighet till mikrolån så att kvinnor kan starta små företag och förbättra sin livssituation. 

"Kvinnors entreprenörsskap är vägen ur fattigdom!"

Vi samlade in: 115.261 kr

 Det bidrog till att skapa 128 företag och lyfta 640 personer ur fattigdom!

Tack till alla som varit med och bidragit!

Sträck på er och känn er stolta över att ha gjort en enorm skillnad för dessa kvinnor och deras familjer.

Här är namnen på alla som varit med och bidragit till 4goodbyn i Indien!

"Kvinnors entreprenörskap är vägen ut ur fattigdom"

OM Hand in Hand

Hand in Hands vision är en värld utan fattigdom och barnarbete. Genom utbildning, träning i entreprenörskap och tillgång till mikrolån hjälper vi framförallt kvinnor att starta små familjeföretag. Tack vare den ökade inkomsten kan de långsiktigt förbättra situationen för sig själva och sina familjer.

Hand in Hands unika arbetsmodell för hjälp till självhjälp har hittills bidragit till att över 1,7 miljoner företag och 2,5 miljoner jobb har skapats eller vidareutvecklats i våra verksamhetsländer (Indien, Afghanistan och Östafrika).

www.handinhand.nu

Varför Hand in Hand och varför just i Indien?

En tredjedel av Indiens befolkning lever i extrem fattigdom och kvinnorna är särskilt utsatta. De har inte samma sociala status och trots att landet är på framfart på många sätt, halkar kvinnorna efter. Framförallt på landsbygden. För oss på 4good känns det helt rätt att stötta kvinnorna i Indien genom att sätta igång verksamheten på plats, istället för att skapa ett biståndsberoende. 

Att vi valt att stötta just Hand in Hand är för att de har ett stort fokus på att hjälpa kvinnor genom självhjälp. Kvinnorna får utbildning på plats och lär sig grundläggande kunskaper i gruppdynamik, ekonomi och hur man driver en affärsverksamhet. När kvinnor får en inkomst bidrar det till att de får en starkare och mer jämlik roll, såväl i familjen som i samhället. Vi tror på Hand in Hands arbete med att utbilda och stärka kvinnor som nyckeln till att bekämpa fattigdom!

Tillsammans blir man stark! Och det är precis vår devis på 4good.

Tack!

Stort tack till produktionsbyrån Penny Lane Communication som hjälpt oss och Hand in Hand med projektledning av tryck och ordnat sponsor så att vi under våra Making a Changekvällar i februari kunnat dela ut fantastiska posters till er som engagerar er i vår 4goodby i Indien! Och tack till Norrmalmstryckeriet i Häggvik som hjälpte till att trycka alla posters! :)

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Vill du vara en del av 4good? Signa upp dig kostnadsfritt för vårt nyhetsbrev och få inbjudningar, pepp och inspiration!