Meny

Lisa Lemke: Do what you love - and love what you do!

21 mars 2016

- Jag pratar, lagar, skriver, stylar - och inte minst äter mat 24/7! Jag bestämde mig för att jag måste jobba med vad jag älskar - annars kommer jag inte funka. För om du gör det så har du så mycket att vinna! Som när du kommer hem från jobbet och känner att du har så mycket energi. Du blir även automatiskt grym på det du gör - när du gör det du älskar!

Hennes populära och prisade kokböcker hittar man i tusentals kök världen över - och vi förstår det. De är lika vackra och inspirerande som funktionella. Nu har hon precis släppt sin nya kokbok Lisa på landet, en kokbok som bjuder på en inblick i ett hektiskt och sprudlande liv med renovering, matlagning, odling, tv-inspelningar, familjeliv, djur, (några vedermödor) och om hur det är att driva en stenungspizzeria med sin man. Vi är så glada att Lisa delade med sig av sin story på 4goodkvällarna Shine våren 2015 där hon peppade oss till ett mer lustfyllt matskapande. Hon brinner för att laga mat i säsong med närproducerade råvaror. Hennes matfilosofi: matlagning ska vara enkel, rolig och locka till gemenskap vid matbordet. 

- Jag pratar, lagar, skriver, stylar - och inte minst äter mat 24/7! Jag bestämde mig för att jag måste jobba med vad jag älskar - annars kommer jag inte funka. För om du gör det så har du så mycket att vinna! Som när du kommer hem från jobbet och känner att du har så mycket energi. Du blir även automatiskt grym på det du gör - när du gör det du älskar! 

Lisa menar att det finns alldeles för många där ute som har lite för tråkigt på jobbet, har kollegor som suger energi ur en. För det handlar ju inte bara om jobbet - du måste ju ha energi över och vara en skön människa även utanför jobbet! Vi har alla i våra liv något vi kan göra business av. Om vi bara vågar. Sträcker på oss och är mer stolta. Ensam eller tillsammans med någon.

Nästa artikel

Cecilia Andrén Nyström förändrar världen genom fotboll!

21 mars 2016