Meny
Mina åtta år i Kality
Ingela Jansson

EN STARK STORY SOM INTE LÄMNAR NÅGON OBERÖRD.

Ingela Jansson är småstadstjejen som på löpsedlarna blev ”Storbedragerskan” med hela Svenska folket.

I väntan på fängelsedom flyr tvåbarnsmamman Ingela Jansson rättvisan i Sverige för att senare fängslas i ökända Kality i Etiopien. Hon döms till lagens strängaste straff, 55 år. I det hårda fängelset genomlider hon umbäranden som få kan föreställa sig. Långt borta är drömmen om framgång, stora pengar och ett idylliskt familjeliv. I Kality upplever hon misär och förnedring och är nära att dö när kroppen försvagas i brist på mat och sjukvård. Helvetet blir vardag. Men hon hittar också oväntad vänskap och värme bland de etiopiska kvinnorna som delar hennes hårda liv i Kality. 

Ingela benådas i februari 2018 och återvänder då till Sverige med sviktande hälsa efter att ha varit inlåst under fruktansvärda förhållanden i hela åtta år eller för att vara exakt - i 2940 dagar!

Hur hamnade hon där? Vilka val i livet ledde henne dit?

Vi i 4good Book Club blir bland de första att möta Ingela och ta del hennes starka berättelse om hur och varför hennes liv inte alls blev som hon hade tänkt sig. Som medlem i 4good Book Club möter du Ingela i en exklusiv intervju och är en av de allra första att få boken direkt hem i brevlådan när den släpps!

Ingela Jansson växte upp som bilhandlardotter i Västergötland och arbetade som bilförsäljare i många år innan hon hamnade i kriminella kretsar och häktades för bedrägeri.

Ingela Jansson:
– Jag har velat få fram den sanna bilden av hur mitt liv har varit och vad som egentligen hände. Jag hoppas att unga som läser den ska förstå vikten av att söka hjälp och stöd vid behov, och inte skämmas för vad som än må ha hänt. Det går att vända om och börja om från början.

– I början lade jag skulden på mig själv, helt uteslutande. Men under de senaste åren, både genom arbetet med boken men också under min utbildning, har jag förstått att jag helt enkelt inte hade rätt verktyg för att kunna leva det normala familjeliv som jag egentligen ville ha. Redan som tonåring försökte jag bryta mig loss från min familj, men lojaliteten i kombination med familjens värderingar och normer styrde mig. Idag vet jag att min uppväxt inte var normal, och jag kan förstå hur det har påverkat mitt liv.

SÅ HÄR GÅR DET TILL - SAVE THE DATES!
BOK & BOKCIRKEL 5 - MINA ÅTTA ÅR I KALITY - INGELA JANSSON

GÅ MED (om du inte redan är med så klart!) Här går du med

A PACKAGE FULL OF READING! Boken kommer hem till dig under v. 51 (15-18 dec)

INFÖR LÄSNING - MÖT INGELA I 4GOOD BOOK CLUB! Onsdagen den 16 december kl 20. Vi möter Ingela Jansson i en exklusiv intervju för 4good Book Club i en LIVE-sänding på Zoom där du kan vara med och ställa frågor. 

MATERIAL TILL BOKCIRKEL 5! En vecka innan bokcirkeln hittar du ett upplägg i Facebookgruppen hur du kan genomföra bokcirkeln - med tips & frågor att prata om!

BOKCIRKEL 5! Onsdagen den 20 januari kl 20 är det dags för digital bokcirkel på Zoom tillsammans med journalisten Lena Lindehag som har hjälpt Ingela att skriva boken. Vi diskuterar sedan boken i mindre grupprum på Zoom med 4-6 personer! 

PÅ EGEN HAND? Vill du hellre göra din bokcirkel med dina kompisar på egen hand - digitalt eller fysiskt? Det går så klart också bra! Då lämnar du bara Zoom efter vårt författarsamtal och genomför den på egen hand med vårt underlag. (Introduktionen till bokcirkeln hittar du också i Facebookgruppen i efterhand om du vill göra det vid ett senare tillfälle)


Ingelas dramatiska livsöde har redan väckt stort intresse. P1-dokumentären "Storbedragerskan – människan bakom löpsedlarna" från 2018 är en av de mest lyssnade dokumentärerna med över 1 miljon lyssningar. Men det finns mer att berätta. Ingela Jansson har tillsammans med medförfattaren journalisten Lena Lindehag (på bilden) gjort ett grundligt arbete och grävt i mycket av det som inte framkommit tidigare. Lena Lindehag möter vi i bokcirkeln på Zoom den 20 januari när vi diskuterar boken.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Vill du vara en del av 4good? Signa upp dig kostnadsfritt för vårt nyhetsbrev och få inbjudningar, pepp och inspiration!  

Partners

Tillsammans med våra partners vill vi peppa dig till att vara i din fulla power!