Meny
Mellan raderna
Johanna Schreiber

NU BLIR DET EXKLUSIVT FÖRHANDSSLÄPP FÖR OSS I 4GOOD BOOK CLUB  - nästan direkt från tryckeriet i början av april!

Vi är så glada över att, efter besök av internationella författare, rikta blickarna mot Sverige igen och få presentera april månads bok som blir Mellan raderna av författaren Johanna Schreiber

MELLAN RADERNA är första delen i en romanserie om förlaget Schantz. Här får vi med Schreibers vassa penna följa livet på förlaget och olika personers vardagliga utmaningar, lite skruvat ibland, men det mesta är sant, avslöjande, skarpt och roligt. Gillade du Netflix-serien Kärlek & anarki? Då kommer du att tycka om även Mellan raderna som ger oss en inblick i det få av oss i normala fall får uppleva av förlagsbranschen:-) 

Seriens uppbyggnad liknar den omåttligt populära tv-serien Skam: samma miljöer - olika huvudkaraktärers perspektiv i de olika delarna. 

Johanna Schreiber är författare och journalist som jobbat på bland annat Expressen som London-korrespondent och Dagens industri. Hon har även varit pressekreterare inom politiken. Johanna blev utnämnd till Årets kulturlöfte av Göteborgs-Posten 2020 och är nu nominerad till Årets bok av Storytel Awards för ungdomsboken Inte som du. Hon har tidigare skrivit romanerna Det bästa som har hänt mig och Tolv veckor med dig. Schreiber skriver både för barn, ungdomar och vuxna, ofta kaxigt, roligt och med svärta om samtida fenomen och har beskrivit sitt författarskap som att "hon brinner för att i lättsam ton ta sig an allvarliga ämnen".

HÄNG MED IN BAKOM KULISSERNA I JOHANNAS FÖRLAGSVÄRLD!

Mellan raderna är den första delen i romanserien om förlaget Schantz. Här får vi följa livet på förlaget och olika personers vardagliga utmaningar och boken handlar om Emily som är nyskild och precis har börjat hitta sig själv efter att ha lämnat ett trist men tryggt äktenskap.

Samtidigt som hon tar hand om självupptagna författardivor och planerar storslagna releasefester balanserar hon känslan av nyvunnen frihet med saknaden efter sin son som bor halva tiden hos sin pappa.

Efter en förlagsfest inleder hon en passionerad relation med den karismatiske serietecknaren Herman. Han uppmuntrar hennes galna idéer och spontanitet, sidor människor i hennes omgivning alltid försökt få henne att hålla tillbaka. Den intensiva relationen med Herman får Emily att tappa fotfästet på ett sätt hon aldrig gjort förut.

När hon tar ett beslut som riskerar hela hennes karriär, befinner sig Emily snart i en situation som kommer förändra både hennes eget och många andras liv i grunden.

SÅ HÄR GÅR DET TILL - SAVE THE DATES!
BOK & BOKCIRKEL - MELLAN RADERNA - JOHANNA SCHREIBER

GÅ MED (om du inte redan är med så klart!) Här går du med.

4 MAJ ÄR SISTA DAGEN ATT GÅ MED FÖR ATT FÅ MELLAN RADERNA!

A PACKAGE FULL OF READING! Boken kommer hem till dig under veckan (14) efter påsk!

MATERIAL TILL BOKCIRKEL! En vecka innan bokcirkeln hittar du ett upplägg i Facebookgruppen hur du kan genomföra bokcirkeln - med tips & frågor att prata om!

LIVESÄNT SAMTAL MED FÖRFATTAREN. Tillsammans laddar vi upp inför läsning i ett livesänt möte med författaren Johanna Schreiber 12 april! Vi återkommer med klockslag längre fram (och samtalet spelas in så att du kan se det igen eller i efterhand om tiden inte passar dig) 

BOKCIRKEL! Tisdag 18 maj kl.20 är det dags för digital bokcirkel på Zoom tillsammans med Johanna Schreiber och vi diskuterar sedan boken i mindre grupprum på Zoom! 

 

PÅ EGEN HAND? Vill du hellre göra din bokcirkel med dina kompisar på egen hand - digitalt eller fysiskt? Det går så klart också bra! Då lämnar du bara Zoom efter vårt författarsamtal och genomför den på egen hand med vårt underlag. (Introduktionen till bokcirkeln hittar du också i Facebookgruppen i efterhand om du vill göra det vid ett senare tillfälle)

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Vill du vara en del av 4good? Signa upp dig kostnadsfritt för vårt nyhetsbrev och få inbjudningar, pepp och inspiration!  

Partners

Tillsammans med våra partners vill vi peppa dig till att vara i din fulla power!