Meny
Kvinnor jag tänker på om natten
Mia Kankimäki

VI I 4GOOD BOOK CLUB HAR GLÄDJEN ATT BLI FÖRST I SVERIGE MED ATT FÅ LÄSA DEN FINSKA BÄSTSÄLJAREN KVINNOR JAG TÄNKER PÅ OM NATTEN AV MIA KANKIMÄKI!

Nu är det dags att få åka ut i världen på ett hisnande äventyr i historiska kvinnors fotspår!

Mia Kankimäki säger upp sig från sitt jobb och hyr ut lägenheten för att resa till Tanzania och följa Karen Blixen; hon reser till Japan för att se hur den världsberömda konstnären Yayoi Kusama lever. I Florens söker hon bortglömda renässanskonstnärer på Uffizierna. Kankimäki inspireras av äldre tiders äventyrare, som Nellie Bly, amerikanskan som 1890 reste jorden runt på 72 dagar med bara en handväska. Om de här kvinnorna klarade sig i världen för hundra år sedan, varför inte hon?

Kvinnor jag tänker på om natten är dels en reseberättelse, dels självbiografi, en hejdlös kvinnohistoria och en bok för alla som någonsin velat resa till de platser de läst om.

Boken har legat parkerad på de finska toppsäljarlistorna i tre år och nu börjar den hitta ut i världen. Officiellt boksläpp i Sverige är 9 augusti men VI i 4good Book Club får den redan i juni! Den perfekta sommarläsningen!

HÄNG MED PÅ ÄVENTYR I INSPIRERANDE KVINNORS FOTSPÅR MED MIA KANKIMÄKI I TÄTEN!

Har du drömt om att göra något annorlunda i ditt liv? Det är precis vad finska författaren Mia Kankimäki gör när hon fyller 40. Hon bor i Helsingfors, har varken man eller barn och jobbar på ett bokförlag och undrar "är det här verkligen allt?"

Hon säger upp sig, hyr ut lägenheten och åker till Afrika. Hon har en dröm att få veta mer om Karen Blixen och då finns ingen bättre plats än just den afrikanska kontinenten! Kunde Karen utmana alla konventioner för kvinnor för hundra år sedan kan väl Mia i alla fall återuppleva en del av hennes äventyr genom att göra en liknande resa?

Vi får följa med Mia på resor över hela världen när hon följer fotspåren efter upptäckstörstande och modiga 1900-talskvinnor som gått till historien på olika sätt.

Och nu vill vi bjuda med DIG på dessa fantastiska och inspirerande äventyr!

SÅ HÄR GÅR DET TILL - SAVE THE DATES!
BOK & BOKCIRKEL - KVINNOR JAG TÄNKER PÅ OM NATTEN - MIA KANKIMÄKI

GÅ MED (om du inte redan är med så klart!) Här går du med.

A PACKAGE FULL OF READING! Boken kommer hem till dig innan midsommar så att du har härlig semesterläsning säkrad!

MATERIAL TILL BOKCIRKEL! Två veckor innan bokcirkeln hittar du ett upplägg i Facebookgruppen hur du kan genomföra bokcirkeln - med tips & frågor att prata om!

BOKCIRKEL! Onsdag 25 augusti kl 20 är det dags för digital bokcirkel på Zoom tillsammans med Mia Kankimäki och vi diskuterar sedan boken i mindre grupprum på Zoom! 

PÅ EGEN HAND? Vill du hellre göra din bokcirkel med dina kompisar på egen hand - digitalt eller fysiskt? Det går så klart också bra! Då lämnar du bara Zoom efter vårt författarsamtal och genomför den på egen hand med vårt underlag. (Introduktionen till bokcirkeln hittar du också i Facebookgruppen i efterhand om du vill göra det vid ett senare tillfälle)

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Vill du vara en del av 4good? Signa upp dig kostnadsfritt för vårt nyhetsbrev och få inbjudningar, pepp och inspiration!  

Partners

Tillsammans med våra partners vill vi peppa dig till att vara i din fulla power!