Meny

Spaningslunch i trädkojan!

carina sunding
22 mars 2017

Premiär för våra spaningsluncher i MOOD:s trädkojor! En gång i månaden ses vi med ett gäng tjejer från vårt affärsnätverk 4good Business Network där alla tar med en spaning, ett fenomen - någonting du uppmärksammat som du känner är värt att dela med dig av under 1-2 minuter! Vi klämde in nio personer i kojan första gången och spanande om det här;

 E-learing kommer starkt - nu går du kurserna på nätet - och du kan lära dig allt från att odla tomater, att göra aktieaffärer eller ta bättre bilder. (Eller utveckla dig själv, vi på 4good har också hakat på trenden och har on-linekursen Use Your Potential med coachen Sofia Lilja) Och att göra det tillsammans med någon!

Vi spanade kring trenden att lyfta varandra och dela med oss mer - i positiva sammanhang där man blir det bästa av sig själv. 4good och Heja Livetgruppen på Facebook är bra exempel på det tyckte Mathilda. Och en positiv trend för att det bland allt näthat är ett bevis för att det går att ha en tillåtande och god miljö på nätet.

Är vi på väg att skapa ett samhälle där man inte får göra misstag? Och tappa bort att vi är människor undrade Linda. Det finns mycket dubbelmoral där vi i sociala medier t ex gärna pekar ut andra som gör fel när vi samtidigt och helt mänskligt, gör det själva. Det måste vara mer OK att göra fel. Det är lätt att ha starka åsikter på sociala medier som man inte riktigt behöver stå till svars för. En bra motreaktion är events på t ex Handelshögskolan där företagsledare samlas för att dela sina - ja inte största succéer utan just misstag - för att lära av varandra. Det gillar vi!

I en amerikansk studie bland sexåriga barn frågade man vem som är smartast, tjejer eller killar. Både flickar och pojkar svarade... killar. En anledning är att det finns för få kvinnliga förebilder. Med andra ord - vi behöver alla jobba för att lyfta fram fler kvinnliga förebilder och gärna för våra barn. Något att fundera över - vilka är dina kvinnliga förebilder? Och ett kul samtalämne runt middagsbordet - vilka barnens förebilder är?

Fake News var en annan spaning som det talats mycket i media på sistone. Hur värderar vi nyheter? Hur är man källkritisk? Värt att tänka över innan man delar saker vidare i sociala medier och bra att barnen redan i skolan får lära sig mer om källkritik. Allt som visas på You Tube är inte sant :)

Det var några av spaningarna, ett otroligt roligt och effektivt sätt att mötas och "dela hjärnor". Och det är en trend i sig som vi på 4good missionerar stenhårt för - att vi ska vara bjussiga och dela med oss mer - av våra kontakter, tid och tankar. Co-creation is the word and the future :) Jag tror att vi alla kände att vi gick därifrån lite klokare och med nya perspektiv! 

Spaningshej från Carina :)

Är du nyfiken på att gå med i vårt affärsnätverk - så hittar du mer info här!

 

PS. Dom coola trädkojor som ligger på Mood Stockholms terrass! En gömd kreativ oas :) Vill du boka en koja för ett möte - läs mer här!

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Vill du vara en del av 4good? Signa upp dig kostnadsfritt för vårt nyhetsbrev och få inbjudningar, pepp och inspiration!