Meny

Spaningsfrukost!

9 maj 2018

Vi vet att när vi tillåter oss att få tänka fritt, dela och utbyta tankar då händer det något. Vi känner samhörighet, nyfikenhet utan prestation. Är du medlem i 4good Business Network bjuds du kontinuerligt in till våra så kallade spaningsfrukostar eller spaningsluncher. Ett koncept som bygger på att du delar med dig av en spaning, helt kravlöst. En spaning kan vara något som du under en tid lagt märke till, något som du är nyfiken på, det kan vara en trend, en strämning eller något som just du funderat mycket på under en tid. Det gäller att alla får komma till tals och att en person runt bordet håller i tiden och taktpinne så att alla hinner med att dela sin spaning. Under en morgon under vår resa 4good Meet Up i Palma fick tjejerna pröva på konceptet. Det var helt fantastiskt att höra och se vilken power och vad som sker när vi delar. Oftast finner gruppen en gemensam röd tråd även fast ämnena och spaningarna är helt olika varandra. Läs mer om vad några av tjejerna spanande och diskuterade om längre ner. 

 

 

Spaningsfrukost – Så här går det till!
1.   En kort presentationsrunda: Ditt namn och vad du jobbar med. 
2.   Era spaningar, en person och spaning i taget i ca 2-3 minuter vardera.
3.   Gemensamt diskussion om spaningarna – gemensamma nämnare, tanke och idéer som uppståt osv.
 

Spaning med Trine, Monica, Sara, Janina, Ammi, Carina och Lotta på 4good Meet Up 2018 :

Trine: Alla är så glada här, varför? Vi har ett gemensamt mål, alla vill nätverka. Glädjen smittar av sig. Här är det tryggt att prata med okända människor!
Sara: Peppe Ekmark, erbjuder sig att föreläsa gratis om ”psykisk ohälsa” för företag. Kolla in mera info på LinkedIn.
Många som har tagit steget att starta eget/gjort en förändring i livet har gått i genom en kris.
Monica: Att resa bort på en sån här resa gör att vi kan lägga bort vardagen och inte tänka på jobbet. Hur viktigt det är att åka bort med ett bra gäng och få påfyll!  
Ammi: Hur inspiration föder nya idéer. Tex genom att lyssna på podcaster. Tips - Sunshinepodden, Beslutspodden, Karriärpodden, Dokumentärpoddar, Självklart, Framgångspodden.
 Janina: Behovet av möten till trots för digitaliseringen. Sociala medier ersätter inte personliga möten! Man kan rensa bort ”vänner” man inte vill ha på Facebook.
 Carina: Att tjejer har lite svårt att peppa och lyfta fram varandra. Börjar tidigt med avundsjuka och prata illa om varandra. Drar vi med oss det in i vuxenvärlden? Vi måste bli bättre på att hjälpa och pusha varandra framåt! Olikheter är bra, vi vill acceptera att vi är olika och att tjejer tar plats! 
Lotta: Cancervården brister efter avslutad behandling. Kan man skapa samma upplägg som 4goodmeetup Palma och liknande för tidigare cancer patienter? Ja! Från idé till handling, hitta rätt folk, gör en affärsplan, sök pengar/sponsorer och våga hoppa! Tack för en inspirerande spaning med härliga tjejer!

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Vill du vara en del av 4good? Signa upp dig kostnadsfritt för vårt nyhetsbrev och få inbjudningar, pepp och inspiration!