Meny

Nytt år - förväntningar, nya utmaningar eller kravfyllt?

Marie Thorslund
31 januari 2017

Hur har de första veckorna efter jul och - nyårshelgerna varit? Är du supertaggad inför det nya året med nya utmaningar och möjligheter eller känns det lite tungt och vemodigt? För uppriktigt sagt, ibland tycker jag att det känns jobbigt med ett nytt år. Det är då vi ska kick-starta, uppgradera oss själva, sätta nya mål och göra allt det där som vi inte hann med under 2016. Eller så kan det kännas fullkomligt underbart, ett helt nytt fräscht år ligger framför oss, vi vänder blad och börjar om på nytt!

När jag är ledig som jag var i julas och hinner att landa, reflektera och nästan bli lite uttråkad så älskar jag att läsa böcker. Jag sträckläser och hinner nästan med en bok per dag. Så självklart så var resväskan packad med många böcker även denna gång, för nu skulle vi ju dessutom ut och resa, kärleken och jag, utan våra fyra barn. Hur mycket tid skulle vi inte ha bara vi två, det var ju nästan lite skrämmande…

Och stämningen kanske inte var på topp sådär sista veckan innan jul. Massor av jobb in i det sista, vi var båda ganska stressade och ingen av oss till sin direkta fördel, så lite nervösa var vi nog båda två. Två veckor bara vi , vad ska vi prata om, ska vi vara sådär extra nykära nu? Så att jag laddade på med några extra böcker var inte så konstigt :-)

 

Netflix och reflektion

Nu blev det ju inte så att jag läste så många böcker trots min tunga packning. Och den lilla oron var inte så befogad -  vi hade det helt underbart, tänk vad TID tillsammans är viktigt och värdefullt för relationen.  Det blev istället för böcker mycket Netflixserier om nätterna och tid för att bara vara - jag behövde landa, smälta och reflektera över allt jag varit med om under året. Alla inspirerande möten med er medlemmar. Att jag får vara en del av det här fantastiska nätverket är verkligen en gåva! I vårt jobb möter vi dagligen kloka, modiga kvinnor som går sin egen väg, som vågar misslyckas, överkomma hinder och övervinner rädslor och som följer sitt hjärta. Jag beundrar er och ni är alla mina förebilder och "läromästarinnor". Och tack vare er så känner mig extra peppad och inspirerad inför 2017. Ni har gett mig massor av energi, nya perspektiv och nya insikter!

2017 Här kommer vi!

Under det här året hoppas jag att vi kan ge tillbaka på något sätt! Vi har ett spännande år framför oss. I februari kommer ni få möjligheten att träffa fyra Change Makers som alla brinner för att göra världen bättre. Oavsett om det är att jobba med flyktingfrågor, följa sin passion eller att inspirera andra att förverkliga sina drömmar. På samma tema möter vi gäster i Sunshinepodden. Fredrik Reinfeldt står på 4good Work scenen och vi stretchar komfortzonen i en liveintervju med Fredrik i podden.

Det är när vi möts det händer!

En del av mitt jobb att hänga med, speja och spana på vad som händer, leta efter tendenser kring förändringar och beteenden i samhället. Vi har förmånen att få träffa så många inspirerande, kloka och duktiga människor. I höstas kom jag i kontakt med Gaia Leadership, de jobbar med ledarskapsfrågor och hjälper individer, team och organisationer i förändring. I ett otroligt inspirerande möte träffade jag VDn Johan Grip som brinner för att utveckla människor och organisationer. Med örat mot asfalten och med stor nyfikenhet så håller han och hans kollegor sig uppdaterade på vad som är viktigt för framtidens ledarskap, det känns därför extra kul att Gaia Leadership framöver blir vår partner och bollplank inom området och att de under 2017 kommer att hålla Workshops för medlemmarna i vårt affärsnätverk 4good Business Network!

Ses vi för spaning i trädkojan?

I takt med att vi blir mer digitala och tekniken skapar nya möjligheter så uppskattar vi allt mer det personliga mötet. Att gå på inspirationsföreläsningar är en trend som ökar och som håller i sig. Meetups kring olika teman finns det fler och fler av, men vi vill också ha meningsfulla samtal i mindre intimare grupper. Det vill vi på 4good ta vara på och från och med februari ses vi i Moods coola trädkojor som ligger på Moodgallerians terrass! Här kan du som är med i 4good Business Network möta medlemmar och framtidsspana tillsammans. Vi träffas i en avslappnad miljö och delar våra spaningar på aktuella trender och händelser samtidigt som vi äter en god lunch.

Och är du inte är med i 4good Business Network vill jag tipsa dig om att skapa dina egna grupper - samlas kring, ett ämne eller något gemensamt problem som ni delar eller är nyfikna på. För hur det än är så blir vi starkare, klokare och känner mer meningsfullhet när vi möter och delar, när vi får vara med och bidra med våra tankar och erfarenheter. Här i bloggen kommer vi dela med oss av våra spaningar från kojorna. 

Med det här framför mig känns det kittlade att ha ”vänt de första bladen” till ett nytt år med spännande och förhoppningsvis fler inspirerande och meningsfulla givande möten, både med er medlemmar, samarbetspartners och inspiratörer! Och för mig personligen så tänker jag ge utrymme till mer återhämtning, träning och fler kravlösa mysiga middagar med nära och kära <3

 Kram från Marie

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Vill du vara en del av 4good? Signa upp dig kostnadsfritt för vårt nyhetsbrev och få inbjudningar, pepp och inspiration!