Meny

Månadens medlem Oktober 2019

21 oktober 2019

"Det är viktigt att bjussa på sig själv, det är alltid någon som står tacksam runt hörnet", säger Nathalie Olofsson, månadens medlem för oktober 2019, när vi frågar om The Power of Networking. Här möter ni tjejen som driver restauranger och minigolfverksamhet - och som lovordar sin fantastiska personal! Vilket driv, vilken känsla och engagemang du sprider omkring dig, Nathalie - det är fantastiskt att ha dig med i 4good Business Network.

Vi på 4good vill lyfta fram nytänkande framgångsrika kvinnor som gör avtryck! Vi vill hylla dem för deras talanger, initiativ och networking skills. Varje månad möter du en av våra snart 700 affärsnätverksmedlemmar - en networking queen - som inspirerat och imponerat med sin person, inställning och verksamhet.

Vem är du? Och vad jobbar du med?

Mitt namn är Nathalie Olofsson, 44 år, gift med Hans och mamma till en 4 åring. Jag är en social person som gillar att jobba med människor. Har jobbat inom service hela mitt liv! Och har nu landat i att driva restauranger och minigolf. Mycket för att min man startade vårt koncept Golfbaren 2013 och jag kände att jag hellre ville lägga tid på det, istället för att vara anställd någon annanstans. Och det har visast sig att vi klarar av att jobba tillsammans så pass bra att det är något som vi kommer fortsätta med. Blir såklart mycket jobb men också mer tid tillsammans hela familjen då vi bestämmer över vår egen tid. Jag ansvarar över att våra ställen och personal ser snygga ut. Samt att jag sitter med våra sociala medier. Går just nu en social media manager utbilning som ska ge mig lite extra koll på hur sociala medier fungerar. Jobbar från vårt kontor på Swing by Golfbaren i Vasastan.

Vad tänker du på om jag säger The Power of Networking?

Att det är viktigt att bjussa på sig själv, det är alltid någon som står tacksam runt hörnet.

Berätta vad som driver dig i ditt arbete.

I mitt jobb som ansvarar för det visuella utåt så drivs jag mycket av alla fina recentioner som vi dagligen får på facebook, mail och i direkt kommunkation till oss. Och självklart drivs jag av all fantastisk personal som vi har. Flera har varit med oss från start och brinner (nästan) lika mycket som vi för våra ställen vilket är helt underbart att se.

Vad ser du som största utmaningen för kvinnor i arbetslivet idag och för dig som ledare och företagare?

Att vi fortfarande måste våga ta för oss och ta plats, sticka ut hakan. Kvinnor är inte sämre än män, snarare bättre men tyvärr sämre på att tala om det för allt och alla!

Utmaningen för mig som ledare och företagare är att uppmuntra min personal så till pass att de vill stanna kvar hos oss. Och att de har förtroende för att vi hela tiden kämpar för allas lika värde och de ska känna sig sedda som en i familjen. Vi har alltid haft en ”en för alla, alla för en” mentalitet hos oss på Golfbaren vilket vi lyckats rätt bra med tycker jag.

Hur går dina tankar kring framtidens arbetsliv?

Jag tror att det kommer startas ännu mer egna företag eftersom det nishas mer och mer och folk tenderar att kunna snappa upp vilka specialkompetenser som det kan göras business på. Människor som mig själv och andra runt omkring mig vill i mångt och mycket har mer fritid och styra sitt eget arbetsliv. Så jag hoppas också att det i framtiden ska bli ännu enklare att starta eget! Och att det också uppmuntras!

Vad har ditt medlemskap i 4good Business Network givit dig?

Det har gett mig tid för mig själv och satt igång tankar om mig själv som person. Fått lite mer insikt. Kul att ha träffat nya människor som jag med all säkerhet inte hade träffat annars. Och utmanade mig själv med att resa iväg på Palma-resan i våras. Inte rest ensam så mycket så det var annorlunda, speciellt när man möter upp 90 nätverkshungria tjejer på en och samma plats! Ta chansen för att uppleva något nytt säger jag!

Vad är ditt bästa nätverkstips?

Att vara öppen och social. Jag har alltid fått höra att jag är socialt kompetent, vad det nu innebär, men jag tar det som en fin komplimang.

Vem är din främsta förebild?

Min pappa, även om han inte gjorde allt rätt här i livet. Han levde efter vart dagen tog honom och sa alltid till mig att gå min egen väg och inte lyssna så mycket på andra. Att jag skulle våga flytta på mig, resa, inte skaffa familj så tidigt utan upptäcka världen först. Sätta mig själv först och inte bara tänka på folk runt omkring mig. Det var han som fick mig att våga flytta till Stockholm tex. Och jag skaffade mig erfarenhet och eget liv. Skaffade familj sent, men också så sent så att han tyvärr inte fick träffa dem. Men det är en annan histora.

Var hämtar du energi och inspiration?

När vi som familj reser, träffar kompisar, går på mässor, springer på second-hand butiker och bara myser, promenader

Hur går dina tankar kring att skapa dig en hållbar karriär / ett hållbart jobbliv?

Vi strävar hela tiden efter att våra enheter ska gå så bra som möjligt och att de ska vara så självgående som möjligt. Så att vår familj får mer tid tillsammans. Jag ser inte nyttan av att hela tiden behöva prestera för någon annan än mig själv. Det har jag gjort under mina första 20 år i arbetslivet, nu är det dags att göra det jag själv vill och känner för. Det är för mig ett hållbart jobbliv.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Vill du vara en del av 4good? Signa upp dig kostnadsfritt för vårt nyhetsbrev och få inbjudningar, pepp och inspiration!