Meny

Månadens medlem november 2018

25 november 2018

Vi på 4good vill lyfta fram nytänkande framgångsrika kvinnor som gör avtryck! Vi vill hylla dem för deras talanger, initiativ och networking skills. Varje månad möter du en av våra snart 600 affärsnätverksmedlemmar - en networking queen - som inspirerat och imponerat med sin person, inställning och verksamhet.

November månads medlem är Christina Larsson som är medlem i 4good Business Network i Göteborg. 

Berätta lite vem du är Christina? Och hur din resa mot författarskapet har sett ut.

Jag är en rastlös mångsysslare och har alltid varit även om jag utbildade mig till statsvetare. Ett arbete som innebar fyrkantig myndighetsutövning, och var väldigt långt ifrån att få utlopp för min kreativitet, som hela tiden bubblade under ytan. 

Vid ett tillfälle var jag på en föreläsning där vi fick ställa oss frågor som: Vad skulle du helst vilja arbeta med om du fick välja fritt? Varför gör du inte det? Vad är det som hindrar dig? Det var efter det jag bestämde mig för att satsa på mitt författarskap. 

Hittills har jag skrivit och publicerat sex kriminalromaner som har översatts till flera språk samt en feelgoodroman i humorgenren. Jag har även skrivit en barnbok tillsammans med en illustratör som släpps nästa år.  Just nu skriver jag på en ny serie i spänningsgenren som också har planerad utgivning 2019.

I våras låg fem av mina titlar på Storytels tio-i –topp-lista samtidigt. Otroligt roligt eftersom det var över 150 000 titlar som jag konkurrerade med. En av mina titlar Nådastöten höll tredje platsen i över fyra månader samt toppade Adlibris deckarlista när den släpptes i pocket. Enligt inofficiella källor så är Nådastöten också nominerad till Storytel Award – Stora ljudbokspriset 2019. 

Förutom mitt skrivande så driver jag även en sommarbutik - Stabbe Design. En butik med huvudsakligen egendesignade produkter samt givetvis mina egna böcker. Under sommarmånaderna driver jag också Haverdal cafe & restaurang med quizkvällar, trubadurkvällar, grillbufféaftnar, kändiskockbesök, minigolfmästerskap osv.  Jag håller skrivarkurser i Spanien, föreläser, bloggar, ordnar event, driver ett företag som heter Minigolfexperten.se samt ett fastighetsbolag.

Nej, jag gör inte allt det här själv. För mig handlar det om att ha rätt samarbetspartners där ett plus ett blir fem.

Berätta vad som driver dig i ditt arbete? 

Jag har lätt för att se affärsmöjligheter i det mesta. Jag vill testa, hur svårt kan det vara? Det gäller att inte tänka för mycket och lita på sin magkänsla. Det mesta brukar lösa sig sedan under vägen.

För mig är författare inget yrke utan en diagnos. Historier som vill berättade nästlar sig in i mitt huvud och kräver att få bli nedskrivna. Jag ser eller läser något som jag blir upprörd eller förundrad över som sedan lägger sig som ett frö i bakhuvudet och växer till en idé. Det som också driver mig är känslan att få hålla i en bok som man själv har skrivit, att få ett mejl eller recension från en läsare som tycker om mina böcker, att se personer gå omkring i en tröja som jag har designat, att hålla skrivarkurser och se deltagare växa, glittra med ögonen av nöjdhet över sin egen förmåga eller att möta en supernöjd restauranggäst, att skapa ett event och överraska positivt.

Hur gör du för att stärka ditt självledarskap?

Jag försöker stanna upp och reflektera under mina dagliga promenader. Tänka lösningsfokuserat, prioritera, lita på mina egna idéer och min magkänsla. Ibland försöka se på min situation och mig själv ur ett helikopterperspektiv. Våga välja min egen väg och vara snäll mot mig själv.

Ibland behöver man helt enkelt bestämma sig för att good enough is enough!

Var hämtar du energi och inspiration?

Att skriva är ett ensamt hantverk och jag behöver inspiration och kraften jag får från möten med andra människor i olika konstellationer som 4good business nätverket.

Jag försöker utmana mig själv genom att ständigt prova på nya saker. Jag lyssnar på inspirerande poddar, går på föreläsningar, utställningar och kurser, reser – senaste resan gick till Kilimanjaro

Jag hämtar mycket energi i umgänget med min familj. De ger mig trygghet och självkänsla. Vi har väldigt roligt tillsammans. Att skratta mycket ger mig oändlig energi och jag är otroligt stolt över min man och våra tre barn. 

Vad tänker du på om jag säger The Power of Networking?

Kraften det finns i möten mellan människor, dynamiken som kan skapas. Nya kontakter ger vidgade vyer, nya utmaningar, nya kunskaper, kreativitet och idéer.

Vad har ditt medlemskap i 4good Business Network givit dig?

Möten med fantastiska kvinnor som arbetar i andra branscher och har andra kunskaper än jag själv.

Spännande och lärorika föreläsningar av framgångsrika personer ger mig en peppboost utan dess like. Jag går alltid från våra möten fylld av energi och med ett leende på läpparna.

Jag har fått nya vänner och förebilder. Det finns en kraft i möten mellan kvinnor som är oslagbar och oerhört inspirerande för kreativiteten. 

Har du något nätverkstips?

Bjud på dig själv, var genuint nyfiken, ställ följdfrågor. Ha gärna några förberedda icebreakers frågor med dig i bagaget som öppnar upp samtalet. Beroende på årstid och plats kan det ex vara. Vad tycker du om årets julklapp, vinnaren av melodifestivalen eller föreläsaren ni just lyssnat på?

Vill du läsa lite mer Christina, så kika in på Christinas hemsida här.