Meny

Månadens Medlem Maj 2019

14 maj 2019

Vi på 4good vill lyfta fram nytänkande framgångsrika kvinnor som gör avtryck! Vi vill hylla dem för deras talanger, initiativ och networking skills. Varje månad möter du en av våra snart 700 affärsnätverksmedlemmar - en networking queen - som inspirerat och imponerat med sin person, inställning och verksamhet.

Månadens medlem för maj 2019 är Martina Kulenius.

Vem är du Martina? Berätta vad jobbar du med?
Jag är egenföretagare sedan knappt fyra månader och driver Kulenius Kommunikation AB. Jag jobbar som frilanskonsult inom upplevelseindustrin; dvs främst inom möten, evenemang, konferenser, events och har även ett fokus på kommunikation och försäljning. Med andra ord erbjuder jag en bred palett att välja från. Att verka på bredden är ett medvetet val för att nyttja mina mångåriga kunskaper och kompetenser inom branschen och samtidigt fortsätta och utveckla mig själv parallellt med uppdragen.

Vad tänker du på om jag säger The Power of Networking?
’Networking’ är nyckeln till all framgång - och det ger så mycket energi och inspiration! Min totala erfarenhet av nätverkande är att genom det kan du få så mycket stöd och support, pepp och vägledning. I mitt nätverk finns det så många experter - alla redo att hjälpa till om jag räcker fram handen och ber om hjälp. Mitt nätverk är min totala framgång! 
Jag har föreläst på Berghs under ett antal år på Event Marketing utbildning och från när jag startade 2010 har jag en ppt-slide med en bild på ett stort spindelnät och texten: ”Du är aldrig bättre än din bäste leverantör/kontakt…” Ligger mycket sanning i den gamla sliden :) 

Berätta vad som driver dig i ditt arbete?
Jag drivs av att göra bra energigivande möten. Att få se glitter i ögonen hos en gäst är magi. 

Vad ser du som största utmaningen för kvinnor i arbetslivet idag och för dig som ledare och företagare?
Att våga; våga lyssna på sina egna behov, våga ta steget, tro på sig själv och sen ge sig ut och följa sin dröm - även om den i mitt fall inte var helt solklart vad den drömmen var från start. Inget blir så bra som när vi släpper på förtöjningarna och låter vilja och vind föra oss framåt. YES!

Nu är min uttalade dröm att kunna leva på det jag gör idag, finna balans och en win-win med kunder och samarbetspartners.

Hur går dina tankar kring framtidens arbetsliv?
Jag tror att det kommer att bli allt mer nya konstellationer framöver inom alla delar i arbetslivet. Vi ser det redan idag på antalet frilansare och hub-funktioner. Jag tror det kommer öka och då krävs det att man nätverkar för att få tag på de bästa medspelarna till sitt Team!

Vad har ditt medlemskap i 4good Business Network givit dig?
ALLT! Det gav mig inspirationen att våga lyssna, våga tänka förändring och gav mig insikten att våga tro på att utveckla mig själv, som individ och yrkesperson. Att sitta i samma rum med så många starka, härliga, kreativa och coola tjejer gav mig en sån powerboost. Inspiration föder kreativitet och alla de talare vi har fått lyssna på detta år har bidragit stort.

Vad är ditt bästa nätverkstips?
Mitt bästa tips är att gå gärna själv på evenemang. Går du tillsammans med någon är det lätt att ”fastna” och det är svårare att navigera runt. Gå gärna på arrangemang som du inte hade tänkt att gå på - fråga runt om tips på intressanta tillställningar att delta i. Så mycket spännande människor du kan träffa på när du minst anar det!

Vem är din främsta förebild?
Min främsta förebild är min son, Hugo 11 år. Att få vara med och uppleva och lära av och med honom är fantastiskt. Tänk vilka utvecklingssteg våra barn tar varje vecka, varje dag. Vågar han, vågar jag!

Var hämtar du energi och inspiration?
Jag hämtar mycket av min inspiration i möten, möten mellan människor. Jag ÄLSKAR verkligen möten mellan människor, den magi som kan uppstå. Sen är familjen min trygga hamn, där kan jag landa och bara ’vara’. Reflektion har blivit allt viktigare för mig ju äldre (och erfarnare) jag blir.  

Hur går dina tankar kring att skapa dig en hållbar karriär / ett hållbart jobbliv?
Jag försöker lyssna på min inbyggda kompass, den hjälper mig att känna av. Människor kring mig är också mina filter, de hjälper mig att balansera. I min bransch är det stundtals många tuffa och långa dagar, då blir återhämtning än mer viktigt. Först och främst är jag mamma till Hugo, fru till Per och sen är jag jobb-Martina <3


Är du nyfiken på 4good Business Network, läs mer här!
Eller hör av dig till vår Business Network Manager Lotta Amnebjer Nordqvist på .

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Vill du vara en del av 4good? Signa upp dig kostnadsfritt för vårt nyhetsbrev och få inbjudningar, pepp och inspiration!