Meny

Månadens Medlem April 2019

24 april 2019

Vi på 4good vill lyfta fram nytänkande framgångsrika kvinnor som gör avtryck! Vi vill hylla dem för deras talanger, initiativ och networking skills. Varje månad möter du en av våra snart 700 affärsnätverksmedlemmar - en networking queen - som inspirerat och imponerat med sin person, inställning och verksamhet.

Månadens medlem för april 2019 är Tarja Rosén Häggmark.

Berätta lite om dig Tarja!
Jag är en handlingskraftig, nyfiken och kommunikativ entusiast. Jag är Marketing Manager för SafeLine Group och ansvarar för bolagets marknadsföring i Sverige och Europa. SafeLine är marknadsledande inom hisstillbehör och är experter på nödtelefoner i hissar. Tidigare har jag varit konsult i elva år med fokus på projektledning inom marknad och kommunikation och har tagit uppdrag oberoende bransch. Har jobbat med allt från fogmassa, IT och elbranschen och nu med hissar.

Tarja, vad tänker du på om jag säger The Power of Networking?
Den tillgång som nätverk ger om man själv är nyfiken på andra och tar för sig, samt är generös tillbaka med kontakter och idéer. Möjligheten att upptäcka nya vägar och lärdomar, utbyta erfarenheter och inspiration genom att fråga och lyssna på vad andra yrken innebär samt höra om nya affärsidéer.

Berätta vad som driver dig i ditt arbete som Marknadschef?
Jag drivs av utmanande projekt inom marknad och kommunikation där vi kan utvecklas – företaget, mina kollegor och jag. Att driva och utveckla arbetet och jobba mot uppsatta mål – ta strategier till handling och engagera andra för att leverera goda resultat. Teamarbetet är viktigt då alla är experter inom sitt område. På vägen till målet behöver vi varandra och tillsammans blir vi en enhet som går i samma riktning. Som ett lag inom sporten.

Vad ser du som största utmaningen för kvinnor i arbetslivet idag, och för dig som ledare och företagare?
Jag utgår ifrån mig själv här: Senaste åren har jag märkt av skillnad - att när jag visar min pondus tydligare, visar att jag är stolt och trygg i min erfarenhet, att jag kan kräva betalt för det. Men utmaningen har varit att skriva min CV ”som en man” och måste förhandla ”som en man”. Det jag menar är att jag säger hur bra jag är, står på mig, visar att ”så här är det”. Men mycket av självförtroendet handlar om att jag idag vet att jag är bra på att leda, och ledarskapet gör mig trygg. Likaså erfarenheten jag bär med mig. Vi kvinnor måste våga visa det tydligare.

Som konsult märkte jag ofta att jag måste argumentera varför jag tog ett visst arvode, medan männen sa ”så här mycket kostar jag”.

Hur går dina tankar kring framtidens arbetsliv?
Kommunikation blir allt viktigare i ledarskapet och det är det som dagens rekryterares ser som den viktigaste egenskapen i en rekrytering till en ledarroll. Kommunikation är viktigt. Och att vara närvarande. Se alla medarbetare, oavsett vilket roll de har på företaget. Alla är en tillgång.

På en tidigare arbetsplats klagade en kollega till mig, som var chefredaktör, över att ingen vågade komma till honom med idéer och innehåll till tidningen. Då uppmuntrade jag honom att han skulle gå en rond på företaget lite då och då, i korridorerna och genom kontorslandskapet. Någon vecka senare såg jag honom spatsera förbi, stanna i dörröppningar eller vid kaffemaskinen och prata med kollegor som annars aldrig skulle komma till hans rum. För mig är det ett naturligt sätt att arbeta och att få folk att börja prata och engagera sig.

I framtiden tror jag att det kommer fler influensers som inspirerar direkt ur arbetslivet. Att vi får följa dem i sin karriär i näringslivet och att det finns en stark företagsnytta och inspiration till ledarskapsrollen med både vardagligt och strategiskt innehåll. Precis som det idag finns om hälsa, inredning och mode m.m.

Vad har ditt medlemskap i 4good Business Network givit dig?
Häftiga möten där jag fått inblickar i nya branscher och fått lyssna till andras affärsidéer. Jag har lärt mig att vi alla är bra på något, och att vi vågar berätta om vad vi är duktiga på inför andra. Det borde alla få träna på.

Vad är ditt bästa nätverkstips?
Var nyfiken och prestigelös.

Vem är din främsta förebild?
Jag blir ofta inspirerad av mångsysslare. Personer som är företagsledare, men samtidigt hinner föreläsa och inspirera andra och skriva böcker. En kvinnlig förebild kan vara Kristin Kaspersen - smart, sportig, kvinnlig, professionell, tydlig, prestigelös. 

Var hämtar du energi och inspiration?
Jag får kickar av att starta nya projekt. Att möta kreativa människor som pushar mig till att nå nya mål.

Hur går dina tankar kring att skapa en hållbar karriär / ett hållbart jobbliv?
Att vi väljer att jobba där vi är i stunden. Idag behöver vi inte resa jämt för att mötas. Vi har en bred social kompetens över de digitala nätverken redan, har lärt oss att mötas över Skype och FaceTime, kommunicera över mejl och chattar. Man litar på sin personal så länge de levererar. När det gäller färdmedel så väljer jag alltid tåg när jag reser inom Sverige, framförallt älskar jag att åka tåg men också för att bidra till att minska flygtrafiken.

Är du nyfiken på 4good Business Network, läs mer här!
Eller hör av dig till vår Business Network Manager Lotta Amnebjer Nordqvist på .

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Vill du vara en del av 4good? Signa upp dig kostnadsfritt för vårt nyhetsbrev och få inbjudningar, pepp och inspiration!