Meny

Månades affärsnätverkare september - Magdalena Öhrn, Ving

Susanne Halsius
4 september 2017

Vi vill lyfta fram nytänkande framgångsrika kvinnor som gör avtryck! Vi vill hylla dem för deras talanger, initiativ och networking skills! Varje månad möter du en av våra snart 500 affärsnätverksmedlemmar - en networking queen - som inspirerat och imponerat med sin person, inställning och verksamhet.

Möt Magdalena Öhrn, medlem i 4good Business Network Stockholm och informationschef på Ving!

Vad innebär din roll som Informationschef på Ving?
Jag ansvarar för extern och intern kommunikation – det handlar i slutändan om att stötta affärsmålen. Hur når vi ut och hur når vi ut med de budskap som är viktiga för oss.  

Vad tänker du på om jag säger The Power of Networking?
På det oväntade som kan uppstå i möten – en ny utmaning, en ny kontakt eller nåt helt annat som man inte visste skulle komma. Och kraften det finns i möten mellan människor, när det uppstår sprak eller dynamik.

Hur ser du på kvinnligt ledarskap?
Jag tycker att ledarskap handlar mer om hur man leder och inte om kön. Men det jag tycker att alla kvinnliga ledare har ett ansvar att lyfta fram andra kvinnor i sin närhet. Peppa dem och skapa förutsättningar för större roller. Då får man på sikt in fler kvinnor på VD- och styrelseposter. En bra början i alla fall och något man kan tänka på att göra i vardagen.

Vad ser du som största utmaningen för kvinnor i arbetslivet idag?
Alla kvinnliga ledare borde ha på agendan att lyfta andra kvinnor, här kan vi bli bättre. Se till att unga kvinnor hoppar på mer ansvarsfulla roller istället för att tänka att man ska göra det då barnen blivit större. 

Hur gör du för att stärka ditt självledarskap?
Att man rannsakar sig själv löpande samtidigt som man är peppande mot sig själv och lyfter det som går bra och är pragmatisk om det går sämre och försöker förbättra till nästa gång. Viktigt att be om feedback och samtidigt vara lite cool och avslappnad. Viktigt att ha tydliga mål och följer upp dem samt att ha tillit att alla gör sitt bästa.

Vad har ditt medlemskap i 4good Business Network givit dig?
Nätverket har gett mig energipåfyllning, nya kontakter och ny kunskap. Och nya perspektiv. Mycket värdefullt för mig och det skapar motivation i mitt dagliga jobb. 

Har du något nätverkstips?
Att alltid vara öppen och nyfiken på nya människor. Alla kan ge dig någonting och själv kan du också bidra. Och att ha roligt! Det är kul med människor! Gå på mingel eller aw när tillfället bjuds. Jag försöker också alltid se till att regelbundet boka luncher eller frukostar med gamla kolleger eller andra som jag gillar eller tycker är intressanta. Jobbar man på ett större företag är även det interna nätverkandet viktigt. Se till att boka luncher eller möten med kolleger som du kan ha utbyte av. Alla dessa möten ger ju också energi, i alla fall för mig. Ett annat bra tips är Almedalen - fantastiskt när det gäller nätverkande.

Vill du också vara med i 4good Business Network? Vi har några platser kvar till höstens start. Läs mer här och skicka in din intresseanmälan idag!

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Vill du vara en del av 4good? Signa upp dig kostnadsfritt för vårt nyhetsbrev och få inbjudningar, pepp och inspiration!