Meny

Månadens affärsnätverkare oktober - Karin Lagerqvist, MOOD Stockholm

29 september 2017

Vi vill lyfta fram nytänkande framgångsrika kvinnor som gör avtryck! Vi vill hylla dem för deras talanger, initiativ och networking skills. Varje månad möter du en av våra snart 500 affärsnätverksmedlemmar - en networking queen - som inspirerat och imponerat med sin person, inställning och verksamhet.

Den här månadens affärsnätverkare är Karin Lagerqvist, medlem i 4good Business Network Stockholm och Marketing and Communications Manager på Mood Stockholm.

Mood Stockholm

Mood är en stilsäker och inspirerande galleria i centrala Stockholm, som sedan sin öppning 2012 varit Stockholms mittpunkt. Här kan du spendera en heldag med frukost på café, shopping med fokus på mode, design och inredning, piffa upp med ett besök på någon av hår-, nagel- eller brynsalongerna och avsluta på restaurang.

Vad tänker du på om jag säger The Power of Networking?
Jag tänker på kraften i vad som kan hända när människor skapar ringar på vattnet genom varandra. Att det ena leder till det andra och det tredje och helt oanade saker kan hända. Att om man verkligen vill och inte drar sig för att besvära folk, så kan man faktiskt både få hjälp och inspiration ganska snabbt och enkelt. Dessutom tror jag faktiskt att de allra flesta blir väldigt glada av att få hjälpa till och vara en möjliggörare för någon annans framgång.

Vad innebär din roll som Marketing and Communications Manager at Mood Stockholm?
Jag ansvarar för all extern och intern kommunikation. Min uppgift är att arbeta både på ett strategiskt och taktiskt plan för att bygga varumärket och öka handelsplatsens attraktivitet. Jag är också med och påverkar utvecklingen av butiksmixen. Just nu arbetar jag med att skapa ett helt kvarter runt gallerian med fler butiker, restauranger, livsstilskoncept och kontor.

Vad ser du som största utmaningen för kvinnor i arbetslivet idag och för dig i din roll?
Jag tror att en av de största utmaningarna är hur vi ska få ihop den kanske mest spännande perioden i vår karriär med att bilda familj och hinna vara en engagerad förälder. Många vill göra både och men det är många faktorer som gör att det inte alltid är möjligt. Där tror jag att både företag och vi själva måste anstränga oss för att få det att fungera.

Hur ser du på kvinnligt ledarskap?
Jag tror att kvinnligt ledarskap är modernt ledarskap där man sätter medarbetarna i fokus. De är nyckeln till framgång om rätt förutsättningar ges. Med goda relationer och medarbetare som blir sedda och tillåts ta ansvar växer motivationen och därmed prestationen. I en tid då gränserna mellan jobb och fritid alltmer suddas ut handlar det också om att underlätta och bidra som ledare för att stärka sina medarbetares livskvalitet helt enkelt.

Hur gör du för att stärka ditt självledarskap?
Jag lyssnar på inspirerande poddar om ledarskap och karriär, går på olika seminarier och är med i olika nätverk som exempelvis 4good. Då får man många insikter och tips. Sen har jag i olika perioder haft mentorer. Dessutom bollar jag mycket med min man som är en god lyssnare (thank god!) och bollplank och står ut med alla mina funderingar och idéer.

Vad har ditt medlemskap i 4good Business Network givit dig?
Jag har fått massor av inspiration, nya idéer, träffat spännande människor och personlig utveckling på flera plan. Det har också gett mig bekräftelse på att jag har massor med intressant erfarenhet som andra tycker är roligt att ta del av samt tvärtom. Man känner en kick efter varje träff!

Har du något nätverkstips?
Det är inte alltid de mest självklara personerna i ditt nätverk som kommer att bidra i din personliga och professionella utveckling. Ofta förvånas jag över hur de minst väntade personerna i min omgivning kommit till min hjälp. Av samma anledning är det ett bra tips att odla och vårda sina kontaktnät och hålla relationer varma över tid – speciellt de personer som man gillar lite extra. För stunden kanske man inte ser hur just den personen kan komma att betyda något exceptionellt men långt senare kan det visa sig att den är guld värd.

Var hämtar du energi?
Genom att omringa mig med människor som är engagerade i och brinner för det de håller på med – personer som vill dela med sig av sina egna erfarenheter och som inte är rädda för att vara raka och ärliga mot mig. Jag får också mycket energi från att vara med min familj, mina två små barn och att resa, spela tennis samt mitt senaste lite otippade fritidsintresse – trädgårdsarbete!

 

Vill du också vara med i 4good Business Network? Läs mer här och skicka in din intresseanmälan.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Vill du vara en del av 4good? Signa upp dig kostnadsfritt för vårt nyhetsbrev och få inbjudningar, pepp och inspiration!