Meny

Månadens affärsnätverkare november - Alexandra Lidén, Lava förlag

3 november 2017

Vi vill lyfta fram nytänkande framgångsrika kvinnor som gör avtryck! Vi vill hylla dem för deras talanger, initiativ och networking skills. Varje månad möter du en av våra snart 500 affärsnätverksmedlemmar - en networking queen - som inspirerat och imponerat med sin person, inställning och verksamhet.

Den här månadens affärsnätverkare är Alexandra Lidén, medlem i 4good Business Network, frilansande förläggare på Lava förlag och driver bröllopsmässan Bröllopsfeber.

Vad tänker du på om jag säger The Power of Networking?
Kraften i att nätverka är framförallt det mellanmänskliga mötet – det som föds i samtalet när man får chansen att formulera och definiera sig själv inför andra, dels för att man får möjlighet att testa sina idéer på andra och får direkt respons och kanske tips på bra personer att kontakta. Och dels att man också kan vara till hjälp för andra genom att stötta dem eller ge feedback och tips som de kan ha glädje av i sitt arbete. 

Berätta vad som driver dig i ditt arbete med Lava?
Arbetsglädje har alltid varit det som drivit mig. Oavsett sammanhang. Men det jag främst gillar med Lava, förutom att det är ett väldigt härligt gäng med kreativa, orädda och nytänkande personer, det är att på Lava är förlagets samarbete med författarna ännu tydligare utmejslat. Det är mer av ett partnerskap, och det känns väldigt modernt och bra!

Vad ser du som största utmaningen för kvinnor i arbetslivet idag och för dig som Entreprenör?
Den största utmaningen är nog tyvärr densamma som den nästan alltid varit – än så länge sitter fler män på beslutsfattande poster och kvinnor har fortfarande ofta två jobb – först det vanliga ”lönejobbet” och sen ett till när de kommer hem med att fixa med middag, läxläsning, tvätt osv. Män har också per automatik haft fler naturliga ytor för nätverkande och både formella och informella mentorskap, men där börjar ju kvinnorna komma ikapp, bl.a. med hjälp av nätverk som 4good. Någon quick fix tror jag inte finns, men däremot är det oändligt viktigt att kvinnor, i alla sammanhang, aktivt stöttar varandra!   

Hur gifter sig ditt arbete med böcker och bröllop?
Det får vi se framöver. Just nu är det två parallella ben där lejonparten av min tid fokuseras på förläggarverksamheten, men för att lära mig mer om företagande kommer jag att successivt närma mig mäss-arbetet med Bröllopsfeber och fundera över strategier och visioner för att lyfta det ännu mer. 

Hur gör du för att stärka ditt självledarskap?
Det kan ju variera väldigt beroende på sammanhang, men egentligen handlar det ju bara om att försöka vara en så bra människa, förebild och medmänniska som möjligt. Jag brukar analysera olika starka förebilder och reflektera över vad de gör som jag tycker är bra och framförallt hur de gör det.   

Vad har ditt medlemskap i 4good Business Network givit dig?
Det har gett mig många goda nya kontakter och framförallt insyn i olika branscher som jag inte hade koll på tidigare. Jag fylls av beundran inför alla som arbetar så hängivet för att förverkliga sina idéer. Oerhört inspirerande och imponerande! 

Har du något nätverkstips?
Var inte blyg – så gott som alla vill både dela med sig av sitt eget men också lyssna på vad andra gör. Man kan ju enkelt skapa sina egna mer informella nätverk genom att bjuda ihop ett gäng man tror skulle både gilla men också ha glädje och utbyte av att träffa varandra. 

Var hämtar du energi?
Ifrån min familj och den glädje och livskraft som finns där! Jag hämtar energi från samtal med goda vänner och från att vara i naturen på landet. Och så får jag massor av energi när jag jobbar och känner den arbetsglädje som jag tror är nyckeln till en vanlig god vardag. By the way så tycker jag att vardagen är underskattad – det är ju faktiskt mest den som utgör själva livet.

Vill du också vara med i 4good Business Network?
Läs mer här och skicka in din intresseanmälan.

 

Lava förlag
Ett nystartat förlagshus som ger ut fackböcker och utvald skönlitteratur. Affärsmodellen är modern och bygger på något de kallar för ”andra generationens egenutgivning” och bygger på att författarna har större kontroll över sitt innehåll och sitt varumärke och generellt får en högre ersättning än de skulle få på ett traditionellt bokförlag och är mer delaktiga i bokproduktionen.

Läs mer om Lava förlag här

Bröllopsfeber
Sveriges största bröllopsmässa med allt du kan tänka dig för att inspireras till ett magiskt bröllop. Modevisningar, inspiration till bröllopstårtan, bröllopsplanering, tävlingar och mängder med utställare från bröllopsbranschen. Nästa mässa på Stockholmsmässan i Älvsjö går av stapeln 17-18 februari 2018.

Läs mer om Bröllopsfeber här

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Vill du vara en del av 4good? Signa upp dig kostnadsfritt för vårt nyhetsbrev och få inbjudningar, pepp och inspiration!