Meny

Månadens affärsnätverkare - Mathilde Olofsson

5 juni 2018

Vi på 4good vill lyfta fram nytänkande framgångsrika kvinnor som gör avtryck! Vi vill hylla dem för deras talanger, initiativ och networking skills. Varje månad möter du en av våra över 600 affärsnätverksmedlemmar - en networking queen - som inspirerat och imponerat med sin person, inställning och verksamhet.

Månadens  affärsnätverkare i 4good Business Network är Mathilde Olofsson som drivs av sina två passioner: kommunikation och kakor. Den perfekta kombon blev hennes företag Pencake som bakar och skapar text, innehåll och fantastiska kakkreationer. Vi älskar nytänk och blir självklart jättenyfikna på att få veta mer om Mathildes unika business! 

Vad har du för titel - berätta om ditt bolag och vad du gör! 
Jag är copy, webbkommunikatör och kakkreatör. Jag driver en liten byrå som heter Pencake där jag jobbar med mina två talanger och passioner i livet – text och bakverk. Jag skriver alla slags texter, hjälper företag att kommunicera bättre på webben och gör skräddarsydda tårtor, bakverk och kakbarer på beställning till fester och event.

Vad tänker du på om jag säger The Power of Networking? 
När man väl kommer in i nätverkstänket så finns det inga begränsningar för vad man kan lyckas med. Bästa känslan är ju när det går att hjälpa andra genom sitt nätverk!

Berätta om hur kombon av ditt jobb ser ut? Du jobbar med din passion, berätta!   
Än så länge har det varit textjobben som har gett mig min huvudinkomst men på senare tid har det slagit över lite. Jag gillar blandningen, vill ha omväxling i livet och det får jag verkligen nu. Jag tycker om båda delarna i mitt företag, båda yrkena är kreativa men det känns som att olika delar av hjärnan används. Och jag trivs med att jobba mot deadlines. Texter har ju på ett eller annat sätt alltid en deadline och en tårta som ska levereras en specifik dag och tid och sedan ska ätas upp, det är den ultimata deadlinen.

Någon skrev för ett tag sedan: det som du kan göra när som helst, oavsett hur du mår, om du är trött, less, det som du kan göra bra ändå, DET ska du satsa på. Jag har två DET: baka och skriva.


Vad ser du som största utmaningen för kvinnor i arbetslivet idag och för dig som ledare?
Utmaningen är att strukturerna fortfarande är som de är. En vän som jobbar på bank berättade häromdagen om att en ny chef skulle tillsättas och ledningsgruppen bestående av enbart män, dividerade om Stefan, Henrik eller Johan skulle erbjudas jobbet. När min vän föreslog en kvinna som var minst lika kompetent och självklar för jobbet, tittade de yrvaket på henne. De hade inte ens haft henne i tankarna. Nu har den kvinnan chefspositionen.  

Hur gör du för att stärka ditt självledarskap?
För mig är det en ständigt pågående process att dels planera och effektivisera mitt arbete men också att bli bättre på att peppa mig själv och se vad jag faktiskt åstadkommer och gör bra.

Varför gick du med i 4good business network?
Helt klart för att gå utan för min bekvämlighetszon, att vara med i ett affärsnätverk var något jag tänkte att andra gjorde, inte jag … OCH för att utöka mitt nätverk när jag startade eget! Att det blev just 4good beror på att jag gillar och kan relatera till Marie och Carinas sätt att prata om och jonglera med business och feminism.

Vad har ditt medlemskap i 4good Business Network givit dig?
Jag är en social person, men har tränat min sociala förmåga när det gäller att nätverka och inte tveka, utan bara prata på! Det har gett mig jobb, och massor av nya kontakter förstås!

Har du något nätverkstips?
Om du går med i ett nätverk (4good Business Network såklart!) så satsa på det och ta kontakt med så många som möjligt, ta reda på vad du kan göra för dem och vad de kan göra för dig.

Var hämtar du energi och inspiration?
Jag har nog som mest energi när jag har mycket att göra på jobbet, men jag är också hyfsat bra på att koppla bort jobb när jag är ledig och samla energi på det sättet. För inspiration, både för jobb och i livet i stort, läser jag mycket och följer vettiga människor på sociala medier. Pinterest och instagram är dessutom oslagbara källor för tårtinspiration.

 

 

 

 

Vill du veta mer om Mathildes business eller sugen på att beställa en av Pencaketårta? Kika in här!

Vill du veta mer om 4good Business Network och göra en intresseanmälan - läs mer här.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Vill du vara en del av 4good? Signa upp dig kostnadsfritt för vårt nyhetsbrev och få inbjudningar, pepp och inspiration!