Meny

Månadens affärsnätverkare mars - Therese Mårtensson

2 mars 2018

Vi på 4good vill lyfta fram nytänkande framgångsrika kvinnor som gör avtryck! Vi vill hylla dem för deras talanger, initiativ och networking skills. Varje månad möter du en av våra snart 500 affärsnätverksmedlemmar - en networking queen - som inspirerat och imponerat med sin person, inställning och verksamhet.

Månadens  affärsnätverkare i 4good Business Network heter Therese Mårtensson och är Hotel Manager på hotel At Six här i Stockholm. Hon har en stor passion för ledarskap och är en nyfiken, driven och kreativ networking queen!

Vad tänker du på om jag säger The Power of Networking?
Möjligheter! Enligt Statistiska centralbyrån får fyra av fem människor jobb via kontakter (helt galet!) och om jag går tillbaka till min egen resa i arbetslivet så har nätverkandet/referenser/relationer haft en extremt stor del. Jag tänker även på alla dessa spännande tjänster som finns på olika arbetsplatser och som aldrig ens annonseras ut, utan de går oftast till någon som känner någon. 

Berätta vad som driver dig i ditt arbete som Hotel Manager på At Six?
Det är flera saker men att få vara med och skapa ett hotell som jag själv har saknat i Stockholm har varit en dröm. Där det nutida utmanar det traditionella. Där istället för High tea på söndagar serveras Tipsy tea på lördagar, sådant går jag igång på. Så att skapa, implementera och sen så klart se ett resultat är en stor drivkraft. Att arbeta för ett varumärke som jag står för och tror på är en förutsättning för att jag ska trivas och göra ett bra jobb men min stora passion är ledarskap. Jag absolut älskar att skapa ledare, personer som i sin tur blir föredömen för sin personal och får sina medarbetare att utvecklas. Jag tror att majoriteten av alla som går till jobbet varje dag vill göra ett bra jobb, jag tror på att låta medarbetarna göra det som de är riktigt bra på och har lätt för och utveckla det, istället för att kämpa på med det som personen är mindre bra på. Sen är det upp till oss som ledare att se till att individerna i teamen kompletterar varandra och täcker behovet.

Jag drivs också av att få vara med och bestämma en företagskultur där vi säger Ja till personer som inte pratar svenska för att personen har en fantastisk inställning till livet, och jag blir glad över att få vara med och bestämma att At Six värdeord bl.a. ska vara Kick ass och Be bold.

Vad ser du som största utmaningen för kvinnor i arbetslivet idag och för dig som ledare?
Rent generellt tänker jag att balansen mellan karriär och annat i livet är en utmaning. Sedan tycker jag att flera kvinnor inklusive mig själv behöver bli bättre och tänka mer som män: övervärdera sin prestation och sitt värde ( tex gällande lön ) inte undervärdera som vi kvinnor ofta gör. Göra mer good enough, men samtidigt skryta mer. Tänka “hur skulle en manlig motsvarighet till mig gjort här?” Och så måste alla ledare ta ansvar för att göra så att “duktiga flickor” prestera på ett hållbart sätt, så att de inte bränner ut sig.

Hur gör du för att stärka ditt självledarskap?
Jag var redan i ung ålder nyfiken på hur jag kunde påverka andra och mig själv genom mitt  beteende eller sättet jag sa saker på.

Jag blev chef när jag var 22 år och har fattat en hel del riktigt dåliga beslut under åren som jag nu är tacksam över då jag dels har lärt mig mycket av misstagen, samt att jag relativt tidigt insåg att den enda jag kan ändra på är mig själv eller åtminstone mitt förhållningssätt till situationen.

Idag reflekterar jag väldigt mycket över varför situationer blir som de blir och om jag kunde ha gjort någonting annorlunda. Jag ber ofta om feedback både av kollegor, vänner och har en sambo hemma som jag tycker lyckas se saker på ett helt annat sätt än mig, faktiskt varje gång i varje situation, och det kan ärligt talat först göra mig irriterad men senare (ibland långt senare) tacksam för det nya perspektivet. Allt sådant här stärker min ständiga utveckling i självledarskap.   

Vad har ditt medlemskap i 4good Business Network givit dig?
Det har dels gett mig inspiration och kunskap från intressanta föreläsare och workshops men det har framförallt fått mig att tänka i annorlunda banor mot tidigare. Eftersom gruppen består av så många fantastiska intressanta kvinnor med olika personligheter, branscher och egenskaper som skiljer sig från mig i många fall som också gör att jag har fått lite andra perspektiv på saker och ideér. Det har varit jättekul och lärorikt!

Har du något nätverkstips?
Mitt tips är att bestäm vad du vill få ut av nätverket och arbeta sedan aktivt för att nå dit. Var tydlig inför andra och kommunicera varför du valde att vara med.  Det blir ju vad du själv gör det till. Sen tycker jag att det är viktigt att påminna sig om: Vad bidrar jag med?

Var hämtar du energi och inspiration?
Jag skrattar väldigt mycket och får energi av att få andra att skratta (och det tycker jag att jag är rätt bra på, haha). Jag bjuder gärna på en dråplig historia och inom hotellbranschen finns det många att välja på.  

Sen får jag energi av att prova nya saker, det får mig att känna mig levande. Personer som inspirerar mig är många men om jag ska välja tre just nu så är det Simon Sinek, Brene Brown och Ellen Degeneres.Och om jag skulle välja en plats för återhämtning så är det någonstans vid havet.

 

 Läs mer om Therese och At Six finner du med info här: hotelatsix.com

Vill du också vara med i 4good Business Network? 
Läs mer här och skicka in din ansökan.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Vill du vara en del av 4good? Signa upp dig kostnadsfritt för vårt nyhetsbrev och få inbjudningar, pepp och inspiration!