Meny

Månadens affärsnätverkare januari - Sara Fast

16 januari 2018

Vi vill lyfta fram nytänkande framgångsrika kvinnor som gör avtryck! Vi vill hylla dem för deras talanger, initiativ och networking skills. Varje månad möter du en av våra snart 500 affärsnätverksmedlemmar - en networking queen - som inspirerat och imponerat med sin person, inställning och verksamhet.

Den här månadens affärsnätverkare är Sara Fast som är medlem i 4good Business Network Göteborg och jobbar på If Skadeförsäkringar där hon stöttar, coachar och utbildar ledare och medarbetare för att komma bort ifrån det traditionella ”styrning och kontroll”-ledarskapet 

Vad tänker du på om jag säger The Power of Networking?

Kraften i att snabbt nå och få ta del av massa människor…wow!

Berätta vad som driver dig i ditt arbete?

Skapa resultat & lösa problem och därmed göra skillnad.

Vad ser du som största utmaningen för kvinnor i arbetslivet idag?

Många driftiga kvinnor gör väldigt mycket på alla fronter (utöver arbetet) och får sällan möjlighet att återhämta som man skulle önska. Karriär, hem, handla, rasta, uppfostra, köra barn osv.

Runt om applåderas det och hon uppmärksammas som superkvinna som klarar allt. Hon som alltid levererar. Kvinnor går med skuldkänslor för att de inte hinner med barnen, träningen, vara sexig osv. Frustrationen och utmattning växer i kvinnan och vi applåderar fram hennes utbrändhet. Gamla normer genomsyrar den moderna kvinnan.

Hur gör du för att stärka ditt självledarskap?

Säkerställer att jag vet målet/uppgiften så att jag sedan kan utvärdera mitt arbete.

Jag ifrågasätter mina antaganden och tittar på mitt arbete ur ett helhetsperspektiv. Då kan jag värdera hur jag påverkat andra med mitt agerande och om resultatet blev bra. Medvetet välja väg framåt och be om feedback under vägen och vid mål.  

Vad har ditt medlemskap i 4good Business Network givit dig?

Jag lär mig så mycket nytt i ämnen jag inte ens trodde fanns! Värdefulla föreläsningar och Workshops. En närhet till ett fantastisk gäng intressanta kvinnor med så mycket olika kompetenser, erfarenheter och personligheter. Det tar mig inte ens 5 min att nå ut till ca 100 kvinnor med tex en frågeställning. Snabb återkoppling  Jag har även haft möjlighet och bidra när någon annan behövt hjälp vilket är superkul!.

Har du något nätverkstips?

Var generös och dela med dig samtidigt som du är intresserad av andra (ingen gillar dom där som BARA pratar om sig själva). Våga be om hjälp och rekommendera när du är nöjd. Beroende på hur du agerar i nätverket kan du visa mer vem du är äne vad ett betyg kan. Förvalta den möjligheten smart! 

Nya människor- Sätt ett konkret mål. Varför inte kontakta några som du inte känner på Linkedin. Var ärlig och förklara att personen har en profil som är inspirerande/ intressant och att du gärna vill skapa en kontakt med denna. En normal människa blir ju vanligtvis bara smickrad av en sådan inbjudan.

Var hämtar du energi? 

Indirekt i tystnaden, för det är där jag hör vad jag behöver fylla på med för energi. Kärlek, nytt jobb, sömn, träning…eller kanske en påse godis. 

Vad är ditt bästa tips för att komma dit du vill i livet?

Ta dig tid att skriva ner målet med penna och papper (planen ändras naturligtvis och kan vara både kortsiktig och långsiktig). Använd dig gärna att någon form av struktur som svarar på Varför, Hur och Vad du ska göra. Visualisera ditt nedskrivna på strategiska ställen (toa, tvättstugan eller andra ställen där du hinner tänka) och säkerställ att du är i plan. Tiden du står och sorterar ”överblivna” strumpor kan bli din egna check tid. Tålamod krävs eftersom livet inte alltid ter sig som projektplanen men viktigast av allt är nog ändå att njuta av resan…

 

Tack för att du delar med dig Sara! Vi tycker att du är en nätverkande glädjespridare - dessutom med passion för träning! Brevid i julstassen för att peppa sina deltagare vid spinningpasset strax före jul, Underbart tycker vi :)

 Vill du också vara med i 4good Business Network?
Läs mer här och skicka in din intresseanmälan.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Vill du vara en del av 4good? Signa upp dig kostnadsfritt för vårt nyhetsbrev och få inbjudningar, pepp och inspiration!