Meny

Månadens affärsnätverkare februari - Jannica Grönqvist

2 februari 2018

Vi vill lyfta fram nytänkande framgångsrika kvinnor som gör avtryck! Vi vill hylla dem för deras talanger, initiativ och networking skills. Varje månad möter du en av våra snart 500 affärsnätverksmedlemmar - en networking queen - som inspirerat och imponerat med sin person, inställning och verksamhet.

Månadens  affärsnätverkare heter Jannica Grönqvist - en stjärna i resebranschen och grundare av prisbelönta bolaget Resebemanning. 

Vad tänker du på om jag säger The Power of Networking?
Det är så häftigt att det kan skapas precis vad som helst av den kraft som skapas när många drivna själar samlas på ett och samma ställe! Du gör det till vad du önskar för dagen.

Berätta vad som driver dig i ditt arbete med Resebemanning?
Min stora passion som driver mig framåt är att människor ska hamna på rätt plats i livet. Inte bara i arbetslivet utan att kunna hjälpa andra att må bra överlag. Jag har lätt att komma människor nära genom att jag spontant gärna delar med mig själv av mina fel och brister. Men givetvis även glädje och passion! Sociala medier är en plattform som fungerar mycket bra för oss men det personliga mötet är givetvis bäst. För att hitta sig själv och komma till insikt med vad man är bäst på behöver man få göra misstag. Jag har ett inbyggt driv sedan barnsben och är van att stå på egna ben och lösa ”problem”. Jag drivs även personligen av att bygga mig en tryggad framtid. Det ska man inte sticka under stol med utan vara stolt över. Pengar ger frihet. Så är det bara.

Vad ser du som största utmaningen för kvinnor i arbetslivet idag och för dig som Entreprenör?
Att vi kvinnor själva måste vara tuffare och våga ta för sig lite mer för att lyckas med det vi önskar. Helt enkelt kämpa mer. För mig personligen är nog den största utmaningen att ha tålamod. Jag vill att allt ska hända snabbt men är alltid mycket noggrann när det kommer till detaljerna. Det är en svår kombo ibland.

Var är du med Resebemanning om två år?
Två år är en lång tid där mycket ska ha hänt tänker jag. Resebemanning ska fortsätta att vara ett passionerat bemanningsföretag där vi alltid månar om individen. Att fortsätta ge tid och omtanke i smått och stort är en självklarhet men vi ska också växa och bredda oss ut på andra områden inom turismbranschen. Några fler anställa kommer ge mig möjlighet att kunna lägga större fokus på försäljning och marknadsföring som jag brinner för.

Hur gör du för att stärka ditt självledarskap?
Genom att alltid jobba mot tydliga mål och med stor noggrannhet. Jag brukar utvärdera mig själv samt be mina medarbetare om feedback på hur vi kan få en ännu bättre vardag. Det är viktigt att låta medarbetarna tänka fritt men inom vissa ramar. Jag jobbar på att hålla dessa ramar då jag har lätt att både släppa men även tendera att hålla för hårt ibland… Men just nu är jag extra styrkt då jag har fått nominering som Årets chef i Resebranschen 2018 vilket såklart är en egoboost utan dess like!

Vad har ditt medlemskap i 4good Business Network givit dig?
Massor av energi för mitt företagande som ibland kan kännas ensamt. Här kan jag med lätthet utbyta erfarenheter med personer i samma situation som mig. Hela 4good vibrerar positivitet, glädje och ”can do” attityd som är svår att hitta på andra ställen. För mig passar det perfekt!

Har du något nätverkstips?
Le, ge och få tillbaka! Good Charma helt enkelt!

Var hämtar du energi?
Genom att vara utomhus mycket, helst på varmare breddgrader där solen värmen om nosen. Långpromenader och yoga ingår i min vardag. Sedan är det så energigivande att få skratta ihop med mina kollegor och kunder, helt enkelt ha lite busiga dagar. Jag får faktiskt massor av energi genom att ständigt (på gott och ont) tänka skapande tankar. Så fort någon berättar om sina drömmar för mig vill jag att de ska starta företag, ha ha. Det ger mig energi att bolla ideér och tankar. Och att sedan få höra människor säga - det har jag inte tänkt på men vilken bra idé! Sen hoppas jag givetvis att de tar tag i idén och inte lägger den i en låda.

 Läs mer om Jannicas bolag: www.resebemanning.se 

Vill du också vara med i 4good Business Network? 
Läs mer här och skicka in din ansökan. 

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Vill du vara en del av 4good? Signa upp dig kostnadsfritt för vårt nyhetsbrev och få inbjudningar, pepp och inspiration!