Meny

Månadens affärsnätverkare December - Anna Sundström

11 december 2017

Vi vill lyfta fram nytänkande framgångsrika kvinnor som gör avtryck! Vi vill hylla dem för deras talanger, initiativ och networking skills. Varje månad möter du en av våra snart 500 affärsnätverksmedlemmar - en networking queen - som inspirerat och imponerat med sin person, inställning och verksamhet.

Den här månadens affärsnätverkare är Anna Sundström, medlem i 4good Business Network, mötesinspiratören bakom nystartade Floworkers.

Vad tänker du på om jag säger The Power of Networking?
Att det finns en unik kraft i att våga nätverka! Du har chansen att träffa personer som kan leda dig till helt nya möjligheter, bara du är öppen. Nätverkande kan vigda dina vyer och få dig att träffa människor som du annars inte hade mött eller förstått att borde möta för att nå framgång, både privat och i arbetslivet. Som när jag träffade Malin Jilkén på ett affärsmingel med 4good Business Network. Inom fem minuter visste vi att vi hade hittat en perfekt match! Allt började med ett hej och idag, ett halvår senare, driver vi Floworkers tillsammans och är mitt i en startup-process.

Berätta vad som driver dig i ditt arbete som egenföretagare?
Entreprenörslivet hjälper mig att öppna dörrar som jag inte hade kunna öppna samtidigt som jag var anställd. Jag kan satsa på flera saker som jag gillar och brinner för. Det är storheten i att vara egenföretagare: jag behöver inte längre ha ett enda yrke. I mitt företag Deimos Affärsutveckling konsultar jag inom ekonomi och problemlösning, jag vrider och vänder på siffror. Där har jag dock saknat mer kontakt med människor. Så nu har jag startat två nya verksamheter i år; Moving Meetings och Floworkers! I Floworkers har vi tagit fram en helt egen arbetsmetod, Work Flow-metoden, som ökar fokus och effektivitet samtidigt som deltagarna upplever minskad stress och blir energifyllda. Vi sprider positiva vibbar på arbetsplatsen helt enkelt! Medarbetare som mår bättre bidrar ju till lönsammare företag så där har jag den röda tråden mellan mina verksamheter. Drivet nu är framförallt att inspirera hos företag och sprida flow ut i arbetslivet.

Hur får man Flow egentligen?
Det viktigaste är att fokusera på en sak i taget. Work Flow handlar om att tillåta sig att gå helt upp i en arbetsuppgift, så att du glömmer tid och rum, och då får du mer gjort. Det är svårare än man tror eftersom vi just nu mulitaskar sönder våra hjärnor. Det är alltså monotasking som gäller om man ska få flow! Enligt forskningen så har olika människor olika lätt att uppnå flow. En stor hjälp på vägen för att få flow är att jobba med positiva relationer och olika rörelseaktiviteter, eftersom det boostar både fokus och lyckokänslor i kroppen. Det är just det vi erbjuder på våra Work Flow-workshops, då vi jobbar i fokuserade arbetspass och varvar med aktiva pauser för att hjärnan ska få ladda om. 

Vad ser du som största utmaningen för kvinnor i arbetslivet idag och för dig som Entreprenör?
Med tanke på att sjukskrivningstalen för stressrelaterad ohälsa är oerhört mycket högre hos kvinnor än hos män, så är helt klart utmaningen att hitta hållbara arbetsmetoder. För mig som entreprenör är det också just det som är min största utmaning. Jag har så många idéer som jag skulle vilja förverkliga. Jag har även tre barn mellan tre och åtta år som jag såklart vill ge allt. Att räcka till är min största utmaning även när jag jobbar med något jag älskar!

Hur gör du för att stärka ditt självledarskap?
Jag stanna upp och reflekterar. När det snurrar på för fort är det lätt att tappa magkänslan. Jag utvärderar längs med vägen – stämmer mina beslut med mina värderingar? Prioriterar jag rätt? Är jag i rätt sammanhang för att utvecklas? Det är viktigt för mig att vara äkta och omge mig med rätt människor, så det försöker jag hela tiden utvärdera.

Vad har ditt medlemskap i 4good Business Network gett dig?
Ny kunskap, mod och fantastiska kontakter! Att få möta kvinnor med olika erfarenheter i en öppen och positiv miljö är oerhört inspirerande. Jag har fått mycket ny kunskap, både från föreläsarna och från deltagarna i nätverket som kommer från alla typer av branscher. Jag fick mod att ge mig ut i entreprenörslivet tack vare alla förebilder i nätverket. Jag har dessutom fått nya kontakter för livet. Och träffat min nya businessparter Malin Jilkén! Bara en sån sak.                                                                                                                                 

Har du något nätverkstips?
Var öppen. Lyssna och le! Ett visitkort betyder ingenting om du inte skapar riktig kontakt med den du pratar med. Våga uttala vad du vill ha hjälp med, vad du söker eller vad du drömmer om. Den du minst anar kan vara den som hjälper dig uppnå din dröm.

Slutligen, var hämtar du energi?
Jag älskar härliga middagar tillsammans med goda vänner och löpning och promenader. Jag njuter av enkelheten i löpning och hur den direkt påverkar mitt välmående. Jag har aldrig känt att jag är ”någon som springer”, men när man på fem år får tre barn så måste man hitta ett enkelt sätt att hämta energi. Att kunna dra på sig skorna och vara ute på träningspasset på några minuter är magiskt för mig! Löpningen ger mig både återhämtning och glädje. Den har gett mig så mycket, så jag hoppas kunna inspirera andra till att hitta ett sådant lyckopiller genom mitt Instagramkonto Lyckorusa.

Läs mer om Floworkers!

Vill du också vara med i 4good Business Network?
Läs mer här och skicka in din intresseanmälan.