Meny

Månadens affärsnätverkare juli - Caroline Rönnborg

4 juli 2018

Vi på 4good vill lyfta fram nytänkande framgångsrika kvinnor som gör avtryck! Vi vill hylla dem för deras talanger, initiativ och networking skills. Varje månad möter du en av våra över 600 affärsnätverksmedlemmar - en networking queen - som inspirerat och imponerat med sin person, inställning och verksamhet.

Be part of the change! Möt Caroline Rönnborg, Country Expansion Manager på Lindex som är medlem i 4good Business Network Göteborg! Hennes starka ledarroll innebär ett stort ansvar för förändring och förbättring inom Lindex vilket är både roligt och krävande tycker Caroline. Hon tror på inspirationen och kraften man får av mötet med andra människor och vikten av att ta tid för sig själv att planera och prioritera. 

Vad tänker du på om jag säger The Power of Networking?
Jag tänker på den kraft och känsla som uppstår vid möten med nya personer. Det är ofta lite av en aha-upplevelse, sen kan den vara kopplad till olika saker. Exempelvis ett möte med en person som blir en bra kontaktyta till nästa affärsmöte, eller en otroligt inspirerande person som ger mig kraft att utveckla mig eller projekt inom mitt arbete eller bara helt enkelt en känsla av att vilja lära känna en person bättre.

Oaktat är det alltid positivt med nya möten, det ger både energi och reflektioner. Jag upphör aldrig att förvånas över kraften som finns i möten, framför allt mellan kvinnor, tillsammans är vi oslagbara.

Vad har ditt medlemskap i 4good Business Network givit dig?
Såå många goda vänner, kontakter och energifyllda tillfällen. Insikter, reflektion men kanske framför allt inspiration när man hör alla dessa grymt driftiga kvinnor berätta om sin resa.

För att inte tala om vilken potential det finns om och när jag behöver nå ut med ett budskap eller få hjälp med något.

Berätta vad som driver dig i ditt arbete som Country Expansion Manager på Lindex?
Utveckling – utifrån en redan väl fungerade verksamhet så vill jag hitta det där som gör att vi blir lite bättre hela tiden, att vi gör ”rätt” saker. Genom att göra saker på ett annat sätt kan vissa moment tas bort vilket ger det oss mer tid att fokusera på det som vi bedömer som viktigast.

Utifrån den stora förändring som sker inom retail så vill jag givetvis se till att vi finns där kunden vill hitta oss. Vi ser en förändring i våra kunders beteende vad gäller hur/när/var/varför hon shoppar och det är superspännande att få vara en del av den här resan och kunna möta kunden utifrån hennes behov. Vi har så mycket inspirerande, roliga och nya saker på gång!

Vad ser du som största utmaningen för kvinnor i arbetslivet idag och för dig som ledare?
Tiden. Att få tiden fördelad på det som jag valt som viktigast. Min familj, min träning och mitt jobb. Alla delar måste finnas och fungera för att jag ska fungera. På jobbet är utmaningen att jag lyckas att få tiden fördelad så jag dels känner att jag kan finnas för mitt team och bidra till vår framgång och dels att kunna skapa utveckling för verksamheten inom olika områden.

Jag har ett gäng väldigt kompetenta seniora och självgående personer men det innebär inte att ledarrollen blir mindre. Möjligtvis mer situationsanpassat vilket i och för sig passar min ledarstil väldigt bra. Jag gillar Lindex nya brandfilm med tema ”Sustainable Women” som tar upp just det här att vi kvinnor ”ska” orka allt men om vi inte orkar vara oss själva så orkar vi inte finnas för någon annan heller. Kolla in filmen här!

Det är inte alltid lika lätt som det låter att få ihop ”livet” men mitt bästa tips är att avsätta lite tid varje dag med att planera och prioritera. Det möjliggör tid att göra det jag väljer och behöver göra samtidigt som det ger mig förutsättningarna för att jag ska kunna vara mitt ”bästa jag”

Hur gör du för att stärka ditt självledarskap?
Börjar dagen med mig själv, en kopp kaffe och att tända ett ljus i köket. Där sätter jag dagens intention, vad jag vill uppnå beroende på hur dagen ser ut/är planerad. Vid dagens slut reflekterar jag hur det blivit, varför det blev bra eller varför det inte blev bra. Genom att ”göra ett minibokslut varje dag” så får jag en bättre förutsättningar att kunna börja nästa dag på nytt, utan någon ryggsäck.

Sätta dagens intention har jag gjort i flera år, kan inte tänka mig att starta en dag utan det, går gladeligen upp en kvart tidigare för att få till det (ska tilläggas att jag är grymt morgontrött) Att reflektera vid dagens slut har jag bara gjort sedan 4good Meet Up Palma-resan i maj (Tack till mentala coachen Cecilia Duberg som var med på resan) men känner redan att det ger så mycket i energi och bost till självledarskapet.

Har du något nätverkstips?
Tänk på vad du vill få ut av nätverket, för mig har det varit olika saker under de två år jag varit med så här långt. Från start sökte jag en ny mentor, sen fick jag inspiration till att ta tag i min byta-jobb-känsla som legat och malt i bakgrunden, just för tillfället njuter jag bara av att vara med och bli boostad.

Sen tycker jag det är viktigt att inte bara tänka på sig själv och vad man själv vill få ut utan fundera kring vad man själv har att ge och bidra med. Det är en grym ego-boost i sig att kunna hjälpa någon med en bra kontakt om någon t ex letar nytt jobb, söker kunskap/information eller bara vill hitta någon att kunna bolla ett scenario med i ett ämne som kan det  bättre än hen själv.

Var hämtar du energi och inspiration?
Förutom 4good Business Network menar du? Jag älskar energin hos människor i min omgivning och i min familj men jag har också behov av att stänga av och bara vara jag. Därför behöver jag träningen, när jag stänger av allt annat och bara hör mig själv och mina egna tankar så faller tankarna på plats. Det är otaliga ”problem/utmaningar” jag löst i löpspåret i skogen. T ex det bästa sättet, för mig, om jag ska få ihop ett tal är att sticka ut och springa en sväng, det kan gå som en loop i huvudet tills jag fått till det som jag vill ha det.

Sen mitt MÅSTE alla kategorier är att åka skidor, helst med min underbara familj. Jag kan inte leva utan skidåkning brukar jag skämtsamt säga men det är faktiskt precis så det är. Frihetskänslan är total!

 

 

Vill du veta mer om 4good Business Network och göra en intresseanmälan - läs mer här.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Vill du vara en del av 4good? Signa upp dig kostnadsfritt för vårt nyhetsbrev och få inbjudningar, pepp och inspiration!