Meny

Månadens affärsnätverkare april - Therese Röttger

5 april 2018

Vi på 4good vill lyfta fram nytänkande framgångsrika kvinnor som gör avtryck! Vi vill hylla dem för deras talanger, initiativ och networking skills. Varje månad möter du en av våra över 600 affärsnätverksmedlemmar - en networking queen - som inspirerat och imponerat med sin person, inställning och verksamhet.

Denna månad vill vi hylla Terese Röttger, Head of Customer Experience på H&M och medlem i vårt affärsnätverk, 4good Business Network.  

Vad tänker du på om jag säger The Power of Networking?
Att få vara del av ett sammanhang med en massa kompetenta och spännande människor som alla på sitt sätt ständigt söker utveckling!

Berätta vad som driver dig i ditt arbete som Head of Customer Experience på H&M?
Mitt arbete går ut på att säkra en så bra kundupplevelse som möjligt, just nu med fokus inom Customer Service. För att kunna göra det behöver man sätta sig in i och förstå hur organisationen kan skapa bästa förutsättningar för de kollegor som verkligen möter kunden i sitt dagliga arbete. Det handlar mycket om att etablera sätt för att fånga upp kundens röst, sprida dessa insikter kring vad vi gör bra och vad som kan förbättras samt säkra processer och arbetssätt för att implementera förbättringar. Mitt arbete kräver helikoptervy och är extremt tvärfunktionellt – jag gillar att lösa problem och därmed skapa resultat som verkligen gör skillnad för kunden.


Vad ser du som största utmaningen för kvinnor i arbetslivet idag och för dig som ledare?
Jag tror att utmaningen för många, mig själv inkluderad, är att hitta ett hållbart förhållningssätt till sitt arbete. Jag älskar mitt jobb och gillar att göra skillnad men behöver konstant påminna mig om att den energi jag har tillgång till under en dag växer inte på något magiskt sätt utan är konstant. Förbrukas allt på jobbet så blir det inte kul hemma eller vice versa. Många, kanske speciellt vi kvinnor, verkar tro att energitillgången är oändlig. Vi behöver tänka om!   

Hur gör du för att stärka ditt självledarskap?
Jag ber om feedback regelbundet samt bokar in USA-tid (Utan Särskild Anledning) med mig själv varje vecka. Då försöker jag reflektera lite kring hur veckan har varit och om jag har jobbat på ett klokt sätt eller ej. Jag har förmånen att arbeta på ett företag med starka sunda värderingar som jag upplever stämmer överens med mina. Det betyder mycket för mig att vara i samklang med sitt företag, dvs att känna att jag är till 100% samma person privat som på jobbet

Vad har ditt medlemskap i 4good Business Network givit dig?
Jag har fått en närhet till ett stort antal kompetenta och spännande personer som jag snabbt kan nå ut till vid behov. Det känns fantastiskt kul!

Har du något nätverkstips?
Jag nätverkar betydligt mer idag än vad jag gjorde för bara 5 år sedan. Jag är en nyfiken natur, och läser jag exempelvis om någon på LinkedIn som verkar spännande så tar jag kontakt. Ibland leder det till en lunch, ibland till en ny relation. Var orädd och nyfiken helt enkelt.   

Var hämtar du energi och inspiration?
Jag försöker att skapa balans i mitt liv genom att planera in regelbundna pauser från både arbetsliv och familjeliv. Genom att backa undan från vardagen för en kort stund och fokusera på något helt annat så vilar jag och hinner känna efter om jag är på rätt väg. Mitt mål är att ca en gång i kvartalet ta en sådan här paus och då gärna lära mig något helt nytt. Det kan vara allt ifrån en träningsresa, en tjejhelg på spa eller som senast en kurs i Ayurveda.

 Läs mer om H&Ms verksamhet här:  About H&M

Vill du också vara med i 4good Business Network
Läs mer här och skicka in din ansökan.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Vill du vara en del av 4good? Signa upp dig kostnadsfritt för vårt nyhetsbrev och få inbjudningar, pepp och inspiration!