Meny

Kvinnoskjutsen vill att du ska komma hem säkert!

15 december 2016

Vad vi älskar detta! I den fantastiska Facebookgruppen Heja Livet såg vi för några dagar sedan ett inlägg från en tjej som heter Filippa Strand. Hon fick en idé efter att ha läst ett inlägg från en annan tjej, Leyla Sofie Ghiasi som erbjöd tjejer gratis skjuts hem på helgkvällar -  att vi tjejer och kvinnor (i alla åldrar) ska hjälpa varandra i natten genom att helt enkelt köra hem varandra! Ni vet den där skjutsen man ibland önskar när man går ensam på en mörk gata och stöter på ett killgäng, eller skjutsen man önskar sig istället för att hålla nycklarna hårt i handen om natten och tänka ”better safe than sorry”.

Nu har Filippa tillsammans med Leyla startat Facebookgruppen Kvinnoskjutsen för att göra detta möjligt. Just nu är det en grupp för Stockholm men de jobbar på att utöka Kvinnoskjutsen runt om i Sverige, så om du känner att du vill haka på det här projektet eller hjälpa till på något sätt, klicka dig till gruppen och hör av dig! För det här är något vi gör TILLSAMMANS!

Det är ju såklart lite sorgligt att ett initiativ som det här behövs. Men ja, 2016 når snart sitt slut så här ligger det till. Såhär skriver Kvinnoskjutsen själva om sitt initiativ i gruppen.

"Vi är inte ett taxibolag, inte ett billigare alternativ till über eller någonting liknande. Det vi kan hoppas på är att om man ger skjuts, inspirerar vi andra kvinnor och tjejer till att skjutsa sen med. Vi är ute efter att få hem kvinnor och tjejer tryggt och säkert, inget annat. Alla som identifierar sig som kvinna ska få en möjlighet att få komma hem tryggt."

HEJA ER! <3

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Vill du vara en del av 4good? Signa upp dig kostnadsfritt för vårt nyhetsbrev och få inbjudningar, pepp och inspiration!