Meny

Hand in Hand: Tillsammans har vi förändrat livet för 128 familjer!

10 november 2017

En dröm vi har haft länge har nu blivit verklighet! Tillsammans med er, våra medlemmar, och hjälporganisationen Hand in Hand har vi samlat in pengar för att stödja kvinnor i indiska byar och skapa förändring, på riktigt!

En tredjedel av Indiens befolkning lever i extrem fattigdom, och kvinnorna är särskilt utsatta, allra helst på landsbygden där kvinnor inte har samma sociala status. Genom att hjälpa kvinnor att bli entreprenörer och sätta igång verksamheter kan man göra enorm skillnad.

Hjälporganisationen Hand in Hand, som vi samarbetat med, fokuserar på just det. De erbjuder utbildning, träning och möjlighet till mikrolån så att kvinnor kan starta små företag och förbättra sin livssituation. 

"Kvinnors entreprenörsskap är vägen ur fattigdom!"

 

Vi samlade in: 115.261 kr

Det bidrog till att skapa 128 företag och

lyfta 640 personer ur fattigdom!

Tack till alla som varit med och bidragit!
Sträck på er och känn er stolta över att ha gjort en enorm skillnad för dessa kvinnor och deras familjer.

Stories från kvinnor vi hjälpt

Kalaivanis

"När den inkomstkälla man länge har förlitat sig på blir alltmer osäker och oberäknelig är man beroende. Istället för jordbruk kunde Kalaivanis investera i boskap. Hon kunde ta ett mikrolån på omkring 2500SEK. Hon har även kunnat tillverkat och sålt stearinljus.

När jordbruket, som försörjt oss i generationer misslyckades, var vi tvungna att leta efter andra alternativ. Lyckligtvis fungerade nötkreatur och ljus för mig. Jag känner mig trygg nu när inkomsten är regelbunden"

Chintra

"Jag gick aldrig i skolan, därför vill jag att mina barn ska få studera. Jag visste dock inte hur jag skulle klara av att försörja min familj och ha råd att skicka barnen till skolan. När jag fick chansen att ta del av Hand in Hand Indias träning fick jag självförtroendet och motivationen till att utveckla den rismjölsverksamhet som jag hade hemma. Det Chintra behövde för att expandera sin verksamhet var både pengar och redskap. Via Hand in Hand fick hon ett lån vilket hjälpte för att kunna öka tillverkningen av rismjöl från 10-15 kg till 57 kg varje dag. Mjölet levererar hon till butiker och hotell och ger henne en månadsinkomst på 15 000 INR (ca 1800 SEK).

Mina barns framtid är nu säkrad, säger en glad och tacksam Chitra som har jobbar vidare mot nästa mål att expandera verksamheten ytterligare."

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Vill du vara en del av 4good? Signa upp dig kostnadsfritt för vårt nyhetsbrev och få inbjudningar, pepp och inspiration!