Meny

Making a Change - dags för 4goodkvällar!

Carina Sunding
24 februari 2017

I måndags var det äntligen dags för vår första Making A Change kväll på ett fullsatt Rival med 700 4goodtjejer i publiken och i onsdags var vi på Lorensbergteatern i Götenborg med nästan lika många! När vi skapade kvällarna ville vi samla modiga changemakers som inspirerar med sitt tänk och sätt att vara! Och göra något som förändrar livet för någon (och kanske världen :)) Efter en massa research och tips valde vi till slut sex modiga changemakers som alla förändrar! Oavsett om det är att följa sin passion, jobba med flyktingfrågor eller att inspirera andra att förverkliga sina drömmar! För att få extra feeling hade vi också supercoola Frida RIT på plats i Stockholm - som på en Ipad liveritar det som sägs på scenen som projiceras upp upp på en stor skärm.

Sanna Brådings liv har varit en berg och dalbana som kantats av missbruk av olika slag. Hon berättade otroligt öppet och naket om sin resa, vilken estradör hon är - man känner verkligen med henne! Hon är aktuell med boken För mycket av allt och den egna showen som snart har premiär på Rival! Gå och se! Boka här

Från Disneyklubben till Sveriges demokrati och kulturminister. Alice Bah Kuhnke berättade sin story om ända sedan hon var nioårgi scout alltid varit bra på att lära sig reglerna och normerna som gäller för att kunna skapa förändring. Grymt cool som står stark och tror på sin grej. 

Hon har blivit utsedd till en av Sveriges 101 supertalanger av Veckans Affärer och är Migrationsverkets yngsta flyktingexpert. Suad Ali kom som liten till Sverige från Somalia. Hon berättade alla fördomar hon mött som "ung, svart och beslöjad". Hon siktar på att bli FN:s första kvinnliga generaldirektör och vi tror henne! Go Suad!

För att nå dina mål behöver det kännas i magen! Susanne Dalsätt bor på Visingsö och driver Persgårdens muslifabrik. För många år sedan var hon en överviktig sockerjunkie som hatade att träna och idag har hon gjort fyra IRONMAN, helt fantastiskt. Hör hela hennes story här i Sunshinepodden!

I Göteborg berättade för första gången suveräna Elaine Eksvärd storyn om sin uppväxt. Om att växa upp med en pappa som utnyttjade henne sexuellt något som hon har skrivit om i sin bok Medan han lever. Så starkt att stå där som en urkraft med tredje barnet i magen och berätta, det var inte ett öga torrt. Wow, vad hon gör skillnad som barnrättkämpe! Hon driver frågan om treskablinoll och förskolebrevet. Treskablinoll arbetar för barns rätt till en trygg barndom och ska se till att tre sexuellt utnyttjade barn i varje klass som det skrämmande nog är idag ska bli noll.Vi träffade henne också i Sunshinepodden tidigare - lyssna här!

Karin Holmström var vår Sunshine Story i Göteborg! För några år sedan jobbade hon på HM och var mitt i karriären men sorgen när hennes pappa dog gjorde att hon började måla. Idag försörjer hon sig som konstnär på heltid och vilka fantastiska tavlor hon skapar! Tack för att du delade med dig Karin <3

Under Making A Changekvällarna förverkligade vi en dröm om att använda 4good tillsammans med alla våra över 30.000 medlemmar för att göra skillnad för andra kvinnor. Networking power helt enkelt! Tillsammans med Hand in Hand ska vi under två år stötta en hel by Indien! Vi ska samla in 350.000 kr för att det ska bli möljigt och på kvällarna fick vi in över 65.000 i pauserna! Fantastiskt! Vill du också vara med? Du som är med kommer att få följa byn på nära håll och vi kommer också ha möjlighet att åka dit! Läs mer :) 

Tack alla ni 1500 4goodtjejer som kom och delade kvällen med oss <3

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Vill du vara en del av 4good? Signa upp dig kostnadsfritt för vårt nyhetsbrev och få inbjudningar, pepp och inspiration!