Meny

Därför startade vi ett kvinnligt affärsnätverk!

Carina Sunding
17 juli 2017

 Hur började allt? Varför startade vi ett kvinnligt affärsnätverk?

Både jag och Marie har under våra karriärer varit med i olika sorts av nätverk. Ofta kände vi att det saknades något. Att det inte riktigt var just för oss. Ett var lite för ytligt, något för kortsiktigt och ofta för mycket "whats in it for me". Under våra över tio år med 4good har vi mött tusentals kvinnor och alltid längtat efter att få koppla ihop dem, få dem att lära känna, hjälpa, peppa och backa varandra. När vi arrangerade resor tillsammans med medlemmarna i 4good märkte vi att, när det gavs tillfälle och tid att lära känna varandra så hände det grejer. Kanske med lite hjälp på traven från oss - att uttala vad man behövde hjälp med. Samarbeten, företag och nya relationer byggdes. Inte så konstigt kanske, men häftigt. Wow, det är ju DET som är hela syftet med 4good. Det ville vi se mer av.

Så behovet fanns - både hos oss själva och alla er vi mött. Men hur skulle ett affärsnätverk se ut om vi fick skapa det själva?

Att få starta från scratch och "hitta på" ett eget affärsnätverk, fylla det med vad vi ville ha och längtade efter för att utvecklas i vår business och i livet i stort. Vi utgick ifrån oss själva, hur skulle vi vilja att det var. Vilken dröm! Snabbt tog ett embryo till 4good Business Network form. Så klart ville vi samla de bästa inspiratörerna och nytänkarna vi mött i 4good genom åren. Skapa tillfällen för att lära känna varandra - nätverksträffar, spaningsluncher, AW-mingel och connection digitalt. Ha en mix av olikheter kändes viktigt - både vad gäller branscher och om man är egen entreprenör, konsult eller anställd. Den gemensamma nämnaren skulle vara att vilja dela med sig snarare än att vilja ha. Skapa business och möjligheter. Utvecklas tillsammans och hjälpa varandra när det behövs. Så skulle vårt affärsnätverk vara. Vårt sätt att göra business på. Med både hjärta och hjärna.

Nu är vi snart 500 starka kvinnor i affärsnätverket som idag finns både i Stockholm och Göteborg. Och vi fortsätter framåt. Nästa dröm att förverkliga är en app - för att skapa ännu fler möljigheter till att connecta och matchas. Och vi skissar på ett mentorskpasprogram. På vårt sätt.

Som medlem i 4good Business Network vill vi att du ska känna att du utvecklas, både på jobber och privat. Att du är i din fulla kraft utan att du eller någon annan håller dig tillbaka. Att lär känna vilka dina unika superpowers är. Att du lär dig hur du ska använda dig av ditt nätverk, mer och bättre. Att du ska be om hjälp - oftare. Och att du ska hjälpa andra utan egen vinning, koppla ihop, bjuda på dina kontakter och kunskap. Som skapar business och nya möjligheter. Att du ska visa lite mer av dig själv, din passion och det du brinner för. Och att du ska bli en viktigt pusselbit av något stort  - som gör skillnad, både för dig och andra. 

Vill du bli en medveten nätverkare som bjuder på dig själv, dina idéer och kontakter? Är nyfiken och vill vara med oss på resan? I höst startar nya grupper i både Göteborg och Stockholm! Gå in på länken här och läs mer och gör en intresseanmälan om du är nyfiken! 

Networkinghälsningar från Carina,
grundare & VD för 4good

 

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Vill du vara en del av 4good? Signa upp dig kostnadsfritt för vårt nyhetsbrev och få inbjudningar, pepp och inspiration!