Meny

Årets julklapp - rädda liv!

21 december 2016

Att det har varit ett märkligt år det tror vi att många kan skriva under på.

En buss kör i in folkmassan på en julmarknad i Berlin. Vi läser om bomberna som faller i Aleppo. Vi ser bilder på små barn mitt i kriget, små barn som inte ens gråter längre. Men även om världen känns upp och ner måste vi tro på de goda krafterna! Inte gå in i den hopplösa känslan och ge upp, utan göra det vi kan för att försöka skapa den värld vi vill leva i!

Vi har bestämt oss för att i jul, skänka 5000 kronor till frivilligorganisationen De vita hjälmarna. Pengar som bland annat går till att utrusta ambulanser och mobila mobila sjukhus med nödvändigheter så att de kan fortsätta att rädda liv. De gör en enorm insats för alla människor i inbördeskrigets Syrien och är en av få organisationer som fortfarande finns på plats! De vita hjälmarna består av drygt 3000 volontärer. Av män och kvinnor som tidigare jobbat som alltifrån tandläkare och bagare till att ha varit studenter, men som nu, på grund av kriget enats för att rädda liv.

Även om läget känns hopplöst finns det en hel del vi kan göra. Att skänka pengar till organisationer som De vita hjälmarna, Rädda Barnen och Läkare utan gränser är ett bra exempel, men det finns fler. Se länk till lista lite längre nere! 

De vita hjälmarnas motto är "att rädda ett liv är att rädda hela mänskligheten". De har nominerats till Nobels fredspris och tilldelades under hösten Right Livelihood-priset, som brukar kallas för "det alternativa nobelpriset". Det är fint att se hur vi människor går samman och enas när det behövs. Och det behövs.

 

Här har Upworthy listat 7 saker vi alla kan göra!  

Netflix hittar du en dokumentär om De vita hjälmarna och om du vill läsa mer om organisationen hittar du mer information på deras hemsida, www.whitehelmets.org

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Vill du vara en del av 4good? Signa upp dig kostnadsfritt för vårt nyhetsbrev och få inbjudningar, pepp och inspiration!